19 yaşındaki Halil Kaptan'ın dünya turu serüveni henüz 18 yaşındayken başladı. 10 yaşından 14 yaşına kadar sokakta çiçek satarak geçimini sağlayan Kaptan, Türkiye'de 40 şehir gezdi. Son durağı olan Adana'da ise cebindeki 500 TL ile dünya turuna çıkmaya karar verdi.

1 YIL BOYUNCA 18 ÜLKE GEZDİ

İlk gittiği ülke Gürcistan olan ve oradan Balkan turuna başlayıp kamp yaptığını ve bileklik sattığını söyleyen Halil Kaptan, hayallerine tutunarak başladığı bu serüvenin hiç kolay olmadığını da ekledi. "Dağ başında mahsur kaldım, Hindistan'da bir ay boyunca alerji oldum ve birçok ülkede de kaza yaptım ama bunların hiçbiri beni yıldırmadı" diyen genç gezgin, başına gelen talihsiz olaylara aldırmadan 1 yıl boyunca 18 ülke gezdi.

"EN ÇOK TÜRK YEMEKLERİNİ ÖZLEDİM"

Endonezya, Makedonya, Kosova ve Tayland gibi 14 ülkeyi daha gezen Halil Kaptan, "Sıradaki ülke Avrupa. Sonrasında Afrika turuna başlayacağım" dedi. Uzun zaman sonra İstanbul'a geri dönen ve en çok Türk yemeklerini özlediğini söyleyen Halil Kaptan'ın hedefi tüm dünyayı karış karış gezerek her ülkenin yemek kültürünü yakından görmek.

Editör: TE Bilisim