PTT A.Ş,  çevre ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için Çamlıca Kulesi’ni örnek alarak tüm şehirlerdeki dağınık vericileri birleştirecek. PTT 2022 yılı içinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Fonların Anlık ve Sürekli Transferi(FAST) Ödeme Sistemi’ne dahi olacak ve 7/24 EFT hizmeti gerçekleştirecek. 

PTT A.Ş. Genel Müdürü Hakan Gülten, TBMM’de 40’ı mobil, 4 bin 225 iş yeri ve 41 bin 135 personel, 3 bin 322  PttMatik ve 404 kargomatla hizmet verdiklerini kaydetti. 

0-30 KG AYRIMI DA OLACAK

PTT’nin bankacılık hizmetleri kapsamında 2022 yılında FAST Ödeme Sistemi’ne dahil olacağını belirten Gülten, sistemin devre girilmesiyle birlikte PTT’nin 7/24 EFT hizmeti gerçekleştireceğini bildirdi.

İstanbul’da kurulacak n 0-2 kilogram arasındaki gönderilerin otomatik olarak işlenmesi ve ayrılmasını sağlayan Kargo Ayrım Sistemi’nin yaygınlaştırılacağını aktaran Gülten, bu sistemin Adana, Afyon, Ankara, İzmir ve Bursa için de planlandığını söyledi. Gülten ayrıca, İstanbul ve Ankara’ya kurulacak 0-30 kilogram arasındaki gönderilerin otomatik işlenmesini ve ayrılmasını sağlayan Otomatik Kargo Ayrım Sistemi’nin alımının önümüzdeki yıllar için planlanacağını söyledi.

UÇTAN UCA YÖNETİM

Gülten 2022 yılında PTT’nin kaynaklarının bir araya getirilerek uçtan uca yönetilmesi ve verimli olarak kullanılması amacıyla ihtiyaç duyulan Kurumsal Dönüşüm Bilişim Sistemleri Projesi’nin hayata geçirileceğini, proje ile; değişik yerleşimlerdeki tüm iş birimlerinde yapılan işlerin çağdaş bilişim teknolojilerinin desteğiyle bilişim sistemi ortamında yerine getirilmiş olacağını ifade etti. 

VERİCİ KİRLİLİĞİ KALKIYOR

Gülten, Çamlıca Kulesi’nin örnek alınarak Ankara başta olmak üzere Türkiye’deki tüm şehirlerde dağınık olan yayın vericilerinin birleştirilmesini öngördüklerini anlatırken,  “Yayıncılık alanında sunduğu altyapı hizmetleri ve çevre dostu operasyonlarıyla ülkemizin iletişim ve yayıncılık faaliyetlerini dünya standartlarına taşıyıp Türkiye’nin her noktasına ulaştırmak misyonuyla yola çıkan Kule AŞ’yle dağınık hâldeki vericiler birleştirilerek, şehirlerimizdeki çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçilecek. İstanbul’daki  gibi bir görüntüye ulaşmak istiyoruz” dedi. 

PTT’DEN ÖZEL BANKALARA DA GÜVENLİK

PTT Para Lojistik ve Özel Güvenlik Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Faruk Kacır, para, kıymetli maden, kıymetli evrak ve benzeri kıymetlerin güvenilir şekilde taşınması, işlenmesi, saklanması, ATM ikmal ve arızaların giderilmesi, Merkez Bankası adına konsinye madeni para depolarının işletilmesi, şehirlerarası kıymet transferleri hizmetlerini sunduklarını belirtti. Kacır, “13 ilde 14 şubeyle Merkez Bankası standartlarında kurulmuş nakit operasyon merkezleri ve 130  zırhlı araç ve alanında uzman 434 personelle hizmet vermekteyiz. Kamu bankaları ortak ATM projesi noktasında da görüşmelerimiz devam etmekte olup yine bunun yanı sıra; özel bankalar, katılım bankaları ve diğer perakende müşterileri portföye katarak hizmet ağımızı büyütme planı içerisindeyiz” dedi.

Editör: TE Bilisim