Britanya Kraliçesi II. Elizabeth, Balmoral Kalesi'nde tıbbı gözetimde tutuluyor. Buckingham Sarayı, doktorların 96 yaşındaki Kraliçe'nin sağlık durumundan endişe duyduğunu açıkladı.

SON DAKİKA | İngiltere Kraliçesi Elizabeth tıbbi gözetim altına alındı! Kraliçe Elizabeth'in son sağlık durumu nasıl, ne oldu?

Açıklamada, Kraliçe'nin sağlık durumunun aile üyelerine acil şekilde aktarıldığı da belirtildi. Prens Charles ve Prens William'ın da aralarında bulunduğu Kraliyet mensupları Balmoral Kalesi'ne gitti.

İngiltere'nin yeni başbakanı Liz Truss, "tüm ülkenin" son gelişmeleri büyük bir kaygıyla izlediğini söyledi. Muhalefetteki İşçi Partisi'nden İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon'a Britanya'daki tüm siyasiler sosyal medya hesaplarından geçmiş olsun mesajları paylaşıyor.

BBC ise Balmoral'den gelen haberin ardından canlı yayınını kesti. İnternet sitesinde canlı blog başlatan BBC, Buckingham Palace'tan yapılan açıklamanın 'alışılmadık' olduğunu duyurdu.

Son olarak hafta başında Liz Truss'a hükümet kurma görevi verirken fotoğraf veren Kraliçe Elizabeth, Çarşamba günü doktorlarının dinlenme tavsiyesi vermesi üzerine katılacağı bir programı iptal etmişti.

Kraliçe'nin Truss'ı başbakan olarak atadığı tören, sağlık durumu nedeniyle Londra'da değil Balmoral Kalesi'nde yapılmıştı.

Birleşik Krallık, 1952 senesinde tahta çıkan II. Elizabeth'in Platin Jübilesini bu yıl dört günlük resmi tatille kutlamıştı. II. Elizabeth, kutlamalar sırasında rahatsızlandığı için Şükran Günü ayinine katılamamıştı.

Editör: TE Bilisim