İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi ile İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesince yapılacak kongrede teknolojik değişimin yarattığı fırsatlar ortaya konulacak. Toplam 13 oturumda birbirine paralel 46 bildirinin sunulacağı kongre sonunda bildirilerin bir kitapta toplanması da hedefleniyor.

DR. LEVENT UYSAL: TÜRKİYE ÖRNEK OLMALI

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Nişantaşı Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Levent Uysal, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye olarak çok büyük enerji kaynaklarına yakın mesafelerde bulunmamız nedeniyle bir enerji köprüsü görevi görüyoruz. Ancak bunun yanında ülkemiz yenilenebilir enerji kaynakları noktasında da çok büyük potansiyele sahip. Tüm bölgeleriyle yılın hemen her günü güneş alan, büyük rüzgar enerjisi potansiyeline sahip, jeotermal ve hidroelektrik enerjisi alanlarında ciddi birikime sahip olan ülkemizin, fosil yakıtların yavaş yavaş ikinci plana düşmeye başladığı bu dönemde yenilenebilir ve erişilebilir enerji kaynakları açısından dünyaya örnek teşkil etmesi gerektiğini düşünüyorum. Geleneksel hale getirmeyi hedeflediğimiz Uluslararası Enerji Kongresi’nde de bu konuların toplumsal refaha ve uluslararası ilişkilere etkilerini tüm açılarından değerlendirecek ve stratejiler üretmeye çalışacağız.”

ERİŞİLEBİLİR VE YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI TARTIŞILACAK

Açılış konuşmalarını Nişantaşı Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Levent Uysal, Kongre Başkanı Prof. Dr. Recep Kök,  İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ) Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu ve Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Talha Pamukçu’nun yapacağı kongrede, erişilebilir ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik aktiviteler, son gelişmeler ışığında incelenerek araştırmacılara ideal bir akademik platform sağlanması amaçlanıyor.

STRATEJİ GELİŞTİRİLMESİNE YARDIMCI OLMAK AMAÇLANIYOR

Söz konusu kongre aracılığıyla bilim insanlarının ve saha profesyonellerinin araştırma bulguları, geliştirilen yeni fikirler ve teknolojik uygulamalar, organizasyonel bir etkinlik içinde ele alınacak. Kongre kapsamında farklı disiplinler altında yapılan bilimsel çalışmalar bir araya getirildiğinde, ulusal ve uluslararası bilimsel yayın havuzunun daha da zenginleşmesi hedefleniyor. Kongrenin bir diğer katkısı ise, “Politika yapımcılarının strateji geliştirmelerine yardımcı olmak” olarak açıklanıyor.

Editör: TE Bilisim