Ekran Haberin edindiği bilgilere göre, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nin (JSGA) 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni Ankara’da düzenlendi. 6 bin 829 öğrencinin öğrenim göreceği akademik yıl törenine Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Ankara Valisi Vasip Şahin, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tümgeneral Nuh Köroğlu, Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak, Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve öğrenciler katıldı.

Burada konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun terörle mücadeleye vurgu yaparak kararlılığı dile getirdi. Soylu’nun konuşmasının ardından, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, akademik yılın ilk dersini verdi.

Öte yandan Bakan Soylu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ''Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi, sadece eğitim ve öğretim yuvası değil aynı zamanda bir irfan kurumudur, Anadolu Medeniyetidir... Dinimizi, inancımızı, Milletimizin bütün hasletlerini öğreten; düşmana ve suçluya acımasız, vatandaşımıza şefkatli bir yapıyı ortaya koyan bir anlayıştır'' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim