Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MUŞ TSO) Başkanı Erdal Koç, Ankara'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin ev sahipliğinde düzenlenen Ekonomi Şurası'na katıldı. 

Birlik Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye Ekonomi Şurasına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Kamu Bankaları Genel Müdürleri'nin katılımıyla gerçekleştirildi. İş dünyasının temsilcileri sorun ve taleplerini hükümet yetkililerine aktardı. 

Türkiye Ekonomi Şurası'nda konuşan Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, kentin ve bölgenin sorunlarını gündeme getirdi. Son yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntılarda iş dünyasının olumsuz etkilendiğini kaydeden Koç, bölgenin genel durumu hakkında detaylı bilgiler aktardı. 

Muş'un tarım ve hayvancılık kenti olduğunu ve bu alanda yapılması gereken çalışmaların ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini kaydeden MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, "Ovanın sulanması konusunda yaşadığı sorunu gidermek için de Alparslan II Barajı'ndan getirilmesi planlanan sulama sisteminin de kısa sürede hayata geçirilmesi çiftçilerin ve tarımın kurtuluşunda önemli bir aşama olacaktır.

Muş'ta 1 milyon 200 bin küçükbaş hayvan stoğu ile Türkiye’de 6. sırada Bulunarak önemli bir konumda yer almaktadır. Ayrıca Muş'ta 350 bin büyükbaş hayvan ile Türkiye genelinde bu alanda 13. sırada yer almaktadır " dedi.Muş'ta modern bir havaalanı yapıldığını ve bunun daha aktif kullanılması gerektiğini kaydeden MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, "Muş ile birlikte Bitlis, Tatvan ve kısmen Bingöl'ün de kullandığı bu havaalnında sefer sayılarının artması gerekir. Geçmiş yıllardaki gibi Ankara ve İstanbul seferlerinin günde en az 2 sefer olması gerekir. Son bir yıldan fazladır Muş-Ankara seferleri haftada 3-4 sefer olarak yapılmaktadır. Bunun da ihtiyaca cevap vermediğini görüyoruz. Tüm bunlara rağmen uçak fiyatlarının çok yüksek olduğunu görüyoruz. Bununla ilgili olarak gerekli tedbirlerin alınması önerilerimiz arasındadır" diye konuştu.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç üyelerin önemli sorunlarından biri olan bankalarla ilgili de şunları söyledi; "Kamu bankalarının limit yetersizliği ve buna benzer kriterler uygulayarak üyelerimizi zor durumda bıraktığını görüyoruz. Ayrıca gayrimenkul ekspertiz değerleri gerçek değerin çok altında belirtiliyor. Bu da haliyle üyelerimizi zor durumda bırakıyor.

Başkan Koç, öte yandan Muş TSO üyelerinden gelen talep ve önerileri de Türkiye Ekonomi Şurasına katılan bakanlara yazılı olarak iletme fırsatı bulduklarını belirtti.

Editör: TE Bilisim