Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde konut sektörüne yönelik finansman paketini açıklaması sonrası konut fiyatlarında yükselişler görülmüştü. Bu gelişme sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Gözler yarın gerçekleştirilecek olan kritik toplantıda olacak. Peki fiyat artıranlara yönelik nasıl bir karar çıkacak? İşte detaylar...

BAKAN NEBATİ: TEK TEK TESPİT EDİLDİ 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Paket açıklanmadan önceki internet üzerinde bireyseller dahil olmak üzere satış fiyatları, ilanlar tek tek tespit edildi” demişti. 

Konut fırsatçılar takipte. Fırsatçılar konut finansmanı paketi sonrası ortaya çıktı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ise harekete geçti. Bakan Nebati, “Aykırı işlemler yapanların tamamı tespit edildi. Biz bir işlem yaparken vatandaşın rahat etmesi için yapıyoruz. Birilerinin suistimalde bulunarak, kısa günün karıdır diyerek bizi aldatmasına izin vermeyeceğiz” demişti.

Konut sektörü ile kritik görüşme Gözler pazartesiye çevrildi

GÖZLER İSTANBUL’DAKİ KRİTİK GÖRÜŞMEDE! 

Şimdi gözler Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin pazartesi günü konut sektörü temsilcileriyle İstanbul’da yapacağı görüşmede. Edinilen bilgiye göre görüşme fahiş fiyat artışı yapanlara yönelik bir uyarı niteliğinde olacak. 

Toplantıda konut finansman projesinin amacının uygun maliyetli ev sahibi olma imkanı yaratmak ve vatandaşların konut fiyatlarındaki dalgalanmadan korunmak olduğu ifade edilecek. Yapılan fırsatçılığın serbest piyasa ilkesiyle bağdaşmadığı ifade edilecek. 

FIRSATÇILAR 3 KOLDAN BELİRLENECEK

Sadece uyarı değil somut olarak denetimler de olacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve belediyeler üç koldan fırsatçılık yapanları belirleyecek. Daha sonra bu tespitlerin tamamı başta gıda olmak üzere diğer sektörlerde de işleyen prosedürde olduğu gibi Ticaret Bakanlığı’nın Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun önüne gelebileceği ve buradan da fahiş fiyat cezaları kapsamında cezalar verilebileceği ifade ediliyor. 

Editör: TE Bilisim