Kocaeli Karamürsel'de yaşayan tersane işçisi Selçuk Duman'dan haber alamayan ailesi, geçen yıl 7 Ağustos'ta kayıp başvurusunda bulundu. Duman'ın öldürülmüş olabileceğinden şüphelenen Kocaeli Cinayet Büro Amirliği ekipleri, soruşturmayı bu yönde genişletti.

ZANLILAR TARİHİ ESER KAÇAKÇISI ÇIKTI

Tersane işçisinin ev arkadaşları olan Ender Anıl Karagöz , kardeşi Eren Karagöz  ve Orhan Bilgin  takibe alındı. Polis ekiplerinin takibi sırasında 3 şüphelinin, ellerindeki altın sikkeleri satarak tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları tespit edildi.

TARİHİ ESERLERLE YAKALANDILAR

Araştırmalarını tamamlayan ekipler, 22 Ekim´de Zonguldak ve Kırıkkale ile Kocaeli'nin Karamürsel ve Gebze ilçelerinde eş zamanlı operasyonla 6 kişiyi gözaltına aldı. Gebze'deki operasyonda şüpheliler, ellerindeki tarihi eserleri satmaya çalışırken yakalandı.

20'DEN FAZLA ALTIN SİKKE ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelilerin ev ve araçlarında yapılan aramalarda 20'den fazla altın sikke ele geçirildi. Şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilirken, ele geçirilen tarihi eserler de Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.

İPLE BOĞDUKLARINI İTİRAF ETTİLER

Emniyette sorgulanan şüphelilerden 3'ü, savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, Ender Anıl Karagöz, Eren Karagöz ve Orhan Bilgin ise ifadelerinde ev arkadaşları Selçuk Duman ile araç alışverişiyle ilgili husumet yaşadıklarını ve birlikte Bursa'nın Gemlik ilçesine gittikleri sırada iple boğarak öldürdüklerini itiraf etti.

CANSIZ BEDENİ DERE YATAĞINA ATTILAR

Birbirlerini suçlayan ve cenazeyi Gemlik'in girişindeki dere yatağına attıklarını söyleyen şüpheliler, yer göstermeleri için bölgeye götürüldü. Şüphelilerin 19 Kasım 2021'de gösterdiği alanda çürümüş erkek cesedi bulundu.

DNA ÖRNEĞİ EŞLEŞTİ

Cansız bedenden alınan DNA örnekleri ile yakınlarından alınan DNA örnekleri eşleşince Duman´a ait olduğu kesinleşti. Emniyetteki işlemleri sonrası 3 şüpheli, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

NEREYE GÖMECEKLERİNİ BELİRLEMEK İÇİN 'KEŞİF YAPTILAR'

Karamürsel Cumhuriyet Başsavcılığı´nca yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan dosya, olay yeri Bursa olduğu için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı´na gönderildi. İddianamede, olay öncesi İstanbul´da hasta olan babalarını ziyaret için hastaneye giden Karagöz kardeşlerin, kiralık otomobille Tekirdağ-Çanakkale- Balıkesir-Bursa-Gemlik-Yalova güzergahını takip edip, hiç durmaksızın 7 Ağustos 2021´de saat 01.30 sıralarında Karamürsel´e geldikleri belirtildi. Yolu hiçbir neden olmaksızın uzatan sanıkların, maktulü öldürdüklerinde nereye bırakacakları konusunda keşif yaptıkları belirtildi.

OYUN BAHANESİYLE ARAÇTAN İNDİRMİŞLER

Sanıkların, olay günü de Selçuk Duman´ı Yalova çıkışında bulunan köfteciye yemeğe götürdükleri, daha sonra sağ arka koltukta oturan Duman´ın ön koltuğa geçmesi için otomobili Yalova´nın Çiftlikköy ilçesinde durdurdukları, burada oyun oynama bahanesiyle araçtan inip, geri geldiklerinde Orhan Bilgin´in arka koltuğa geçtiği, bu sayede de Duman´ın ön yolcu koltuğuna oturtulduğu bilgisi iddianamede yer aldı.

KAÇIRILMIŞ İZLENİMİ VERMEK İSTEDİLER

Sanıkların, tüm bu planı Selçuk Duman´ın yemek yedikleri köfteciden sonra kaçırılmış izlenimi vermek için gerçekleştirdikleri, aracı Eren Karagöz kullanırken, Ender Anıl Karagöz ile Orhan Bilgin´in Selçuk Duman´ı iple boğdukları daha sonra da cesedi önceden keşif yaptıkları dereye attıkları belirtildi.

AİLESİNDEN KALAN PARAYI ALMAK İÇİN ÖLDÜRMÜŞLER

İddianamede, Karagöz kardeşlerin babaları hasta olduğu için paraya ihtiyaçları olduğu, çevrelerindekilerden borç istedikleri, Selçuk Duman´ı da ailesinden kalan parayı almak için öldürdükleri bilgisi yer aldı.

'TASARLAYARAK ÖLDÜRME' SUÇUNDAN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİSLE YARGILANMALARI İSTENDİ

Sanıkların `tasarlayarak öldürme´suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanmalarının istendiği iddianame, Bursa 1´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nce kabul edildi. Ender Anıl Karagöz, Eren Karagöz ve Orhan Bilgin, ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

Editör: TE Bilisim