Osmanlı torunu olduğunu ve hanedan soyundan geldiğini iddia eden bir kişi, elinde 2 milyon liralık ferman bulunduğu yalanıyla kuyumcuları yüz binlerce lira dolandırdı.

KUYUMCULARI ''REKLAM'' VAADİYLE DOLANDIRDI!

Dedesi Abdulhamit’ten kalma ferman olduğunu ve bu fermanın 2 Milyon TL olduğunu iddia eden adam, bu şekilde esnafın güvenini kazandı. Güveni sağladıktan sonrada sıra ürünleri toplamaya geldi. Yine iddiaya göre her gittiği kuyumcuya aynı şeyi söyledi.

TAKILARI ALDI, ORTADAN KAYBOLDU

Ünlülerin takıları tanıtacağına inanan esnaf, sonra verdikleri altınlarını geri alacaktı. Aradan aylar geçti ama verilen o takılar bir türlü geri gelmedi. Kimi kuyumcu 55 bin TL kimisi 60 bin kimisi de daha yüklü miktar mağduriyet yaşadı. 

GÜYA STİL DANIŞMANI, OSMANLI TORUNU...

 Mağdur esnaf yaşadıklarına isyan ederken, ‘’Biz Osmanoğlu ailesinin herhangi bir ferdinin bu şekilde yapacağını zaten aklımızın ucuna getiremiyoruz. Aslında zayıf noktamızdan vurmuş gibi oldu. Bize onlarla olan fotoğrafları videoları göstererek güven oluşturdu. Sürekli bahaneler üretti. Şu ünlü takacak, bu ünlü takacak dedi. Ancak hiçbir ünlü ismin hesabında paylaşım yapılmayınca dolandırıldığımızı anladık’’ şeklinde konuştu. 

Öte yandan konunun yargıya taşındığı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim