Bartın'ın Amasra ilçesinde, dün saat: 18.15 sıralarında yaşanan patlamada 41 madenci hayatını kaybetti. 11 maden emekçisi ise hastanelerde tedavi altına alındı.

BERKAY İÇİN CENAZE NAMAZI KILINDI

Amasra´da maden ocağındaki patlamada yaşamını yitiren maden işçisi Berkay Pınaroğlu (23) için cenaze namazı kılındı.

BAKAN DÖNMEZ DE CENAZEYE KATILDI

Cenazeye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Hakan Yeşil ve çok sayıda kişi katıldı.

ÜÇ YIL ÖNCE ÇALIŞMAYA BAŞLAMIŞTI

Berkay Pınaroğlu için Fatiha okuyan Dönmez, tabutun taşınmasına da omuz verdi. Berkay Pınaroğlu´nun babası Nazif Pınaroğlu, cenazede gözyaşı döktü. Muratbey köyünde toprağa verilen Berkay Pınaroğlu'nun, 2019´daki işçi alımı ile TTK´da çalışmaya başladığı öğrenildi.

EVLİ VE 2 ÇOCUK BABASIYDI

Maden şehidi Gökhan Mercan.

Maden şehidi Gökhan Mercan.

Amasra'da, maden ocağındaki patlamada yaşamını yitiren, evli ve 2 çocuk babası Gökhan Mercan (27), Amasra'ya bağlı Makaracı köyünde öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrası köy mezarlığında toprağa verildi.

2019 YILINDA İŞE GİRMİŞTİ

Mercan´ın, 2019 yılında Türkiye Taşkömürü Kurumu´nda işe girdiği öğrenildi.

BİR HAFTADIR YILLIK İZİNDEYDİ

Maden şehidi Mehmet Kara, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Maden şehidi Mehmet Kara, evli ve 2 çocuk babasıydı

Maden işçisi Mehmet Kara (42) ise Bartın'ın Kurucaşile ilçesine bağlı Aydoğmuş köyünde öğle vakti defnedildi. TTK Amasra Müessesesi Müdürlüğü´nde 2009 yılında işbaşı yapan Mehmet Kara´nın, 1 haftadır yıllık izinde olduğu, dün 16.00-24.00 mesaisine gittiği öğrenildi.

AİLESİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Cenazede Mehmet Kara'nın eşi Selda Kara ve kızı Ayşe Melek ve oğlu Efe Kara (18), Mehmet Kara'nın tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Editör: TE Bilisim