Meclis'te bütçe görüşmeleri devam ediyor. TBMM Genel Kurulunda; TBMM, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Adalet Bakanlığı, Yargıtay, Danıştay ile Gençlik ve Spor Bakanlığının 2023 yılı bütçeleri ele alınıyor. İYİ Parti milletvekili Ümit Feyyaz kürsüde konuşurken AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan geldi. İYİ Parti ile AK Parti atışmaya devam etti.

İYİ Parti Trabzon milletvekili Hüseyin Örs

İYİ Parti Trabzon milletvekili Hüseyin Örs

Tartışmaların devam etmesi üzerine Genel Kurul'a 10 dakika ara verildi. Araya girilince AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, İYİ Parti Trabzon milletvekili Hüseyin Örs'e yumruk attı. Yaralanan Örs hastaneye kaldırıldı.

Örs'ün kalp pili olduğu, kavgadan dolayı ritim bozukluğu oluştuğu öğrenildi. Örs'ün bir gün yoğun bakımda tedavi altında kalması beklenirken, kalp pilinin değiştirileceği bildirildi.

İYİ PARTİ'DEN ÖRS'ÜN SAĞLIK DURUMU HAKKINDA AÇIKLAMA

İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur da, Örs'ün sağlık durumu hakkında açıklama yaptı.

Cesur açıklamada şunları kaydetti: "Ben kendisine revire kadar eşlik ettim EKG çekmelerini rica ettim. Kendisinin geçen seneden pil takıldığını bildiğim için EKG istedik. EKG'de kalbin durma aşamasından bir önceki aşama olan kalp ritminin maalesef bozulduğunu gördük. Derhal ambulansla Güven Hastanesi'ne getirmeye karar verdik. İlk müdahale ile beraber bir ilaç uygulandı. Ardından hastaneye geçildiğinde kalbin geri döndürülmesi, halk arasında kalp ritminin geri döndürülmesi diye bilinen kardiyo versiyon tedavisi yani kardiyo şok tedavisi uygulandı. Çok önemli bir hadisedir. Çok kısa zamanda yapılmazsa hastayı kaybedersiniz. Buna olumlu cevap verdi. Ancak şu anda hayati tehlikesi devam ettiği için yoğun bakımda tedavisi devam ediyor."

ŞENTOP'TAN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da, TBMM Genel Kurulundaki bütçe görüşmelerinde çıkan kavgada yaralanan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs için geçmiş olsun dileğinde bulundu. Şentop, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nu telefonla arayarak Örs'ün yaralanmasından dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti.

AK PARTİLİ ELİTAŞ, ÖRS'ÜN SAĞLIK DURUMU HAKKINDA BİLGİ ALDI

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bütçe görüşmelerinde yaşanan gerginlik sonrası Güven Hastanesi'ne kaldırılan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün sağlık durumuna ilişkin hastaneye gelerek bilgi aldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elitaş, vekillerin birbirleri arasında tartışma yaşayabileceğini ancak bunun fiziki boyutta olmaması gerektiğini vurguladı. Elitaş, "Hepimiz milletvekilliğini bıraktıktan sonra hangi partiden olursa olsun dostum, arkadaşım gibi sarılacak bir noktaya gitmemiz gerekir. Biz tekrar Hüseyin Bey'e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Durumu iyiymiş hamdolsun." dedi.

Editör: TE Bilisim