Perakende sektörünün önde gelen markalarından olan Onur Market, 4 yıl önce kaybettiği onursal başkanı merhum Ekrem Özen adına yaptırdığı Ekrem Özen Camii bugün hizmete girdi.

ÇOK SAYIDA İSİM KATILDI

Açılışa bölge halkının yoğun ilgisinin yanı sıra İstanbul Milletvekili Nevzat Satıroğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, İlçe kaymakamı ve müftüsü de katıldı.

Özen Gruptan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Özen Grup, 40 yıla yakın  gıda perakendeciliği tecrübesiyle, ilk süpermarket formatındaki mağazasını 1996 yılında İstanbul'da Onur adı ile açmıştır. Bugün İstanbul, Trakya ve Marmara’da Onur markasıyla 5000’i aşkın çalışanı ile hizmet veren market zinciri, milli değerlerine her zaman sahip çıkan, toplumun yanında olmaya özen göstermektedir.

Ekrem Özen, Kemal Özen, Cemal Özen olarak 3 kardeşin  birlikte kurmuş olduğu daha sonra tüm çalışma ve azimle binlerce çalışanı ile Türkiye’nin bir çok yerine hizmet veren  Onur Market çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir.

Özen Grup verdiği hizmetlerinin yanında Ayşe Hatun Özen Vakfı’nı ( AHEV) kurarak  birçok öğrenciye burs vermeye başlamıştır. Bununla beraber ihtiyaç sahibi ailelere destek vererek  toplum refahı için çalışmalarına hız vermiştir.

Ayşe Hatun Özen Vakfı; Vefatının 4. Yılında Ekrem Özen Camii’ni açarak ile topluma faydalı projeler yapmayı devam etmektedir.

Merhum Ekrem Özen  sağılığında halkına öğretmen olarak hizmet etmiş,  topluma faydalı birçok çocuk  yetiştirmiştir. Emekliliğinden sonra ise ticaret hayatında birçok kişiye yine  yeri geldiğinde bir baba yeri geldiğinde bir abi yeri geldiğinde bir öğretmen olmuştur. Hayattayken aile değerlerinin önemini her defasında vurgulayan ve kültürel değerleri öğreten Ekrem Özen aynı zamanda bir camiyi inşa etmeyi hayal etmiştir.Hayalini hayata geçirmeye ömrü vefa etmeyen Ekrem Özen için Özen ailesi bu hayalini gerçekleştirmek adına  zaman kaybetmeden adım atmıştır. 

Vefatının 4. Senesinde açılışı yapılan Ekrem Özen Camii Küçükçekmece’de halkın himzetine açılmıştır.

Küçükçekmece ilçesinde yer alan camii özel tasarımı ile farklı mimari ile bölge halkı için önemli bir ibadet yeri olmak için aday olduğu gibi aynı zamanda bir halkın bir buluşma yeri olması beklenmektedir. Camiinin altında bulunan alanlarda ise bölge halkı için yine geliştirici kurslar verilmesi planlanmaktadır.

Camii açılışında söz alan Yönetim Kurulu üyesi Kemal Özen ise “Mimarından, mühendisine, emeği geçen bütün hayır severlere, bu gün yanımızda olan siz dostlarımıza, akrabalarımız, hemşehrilerimize çalışan destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Allah her birinizden ebeden razı olsun."

Editör: TE Bilisim