Meteoroloji Genle Müdürlüğü, 21 Eylül 2022 tarihli hava durumu raporunu resmi sitesinden ve sosyal medya hesaplarından yayımlandı. Ülkenin iç ve doğu kesimlerinde havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği belirtilen hava durumu raporunda, Karadeniz, Doğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz’in bazı bölgelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği aktarıldı.

KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞI

MGM’nin raporunda, sağanak ve gök gürültülü yağışların Doğu Karadeniz ile Samsun, Ordu, Tokat, Sivas, Erzincan ile Tunceli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sağanak nedeniyle yaşanabilecek ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve trafikte aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusundan vatandaşlar uyarıldı.

RÜZGARIN HIZI 80 KM’Yİ BULACAK

Doğu Anadolu'nun güneydoğusu Van, Hakkari, Şırnak, Bingöl, Bitlis, Muş çevreleri ve Erzurum'un güney kesimleri ile Siirt çevrelerinde güney yönlerden kuvvetli (50- 70 km/sa) ve yer yer kısa süreli fırtına (70-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

HAVA BİR ANDA SOĞUYACAK

Ülke genelinde 2 gündür etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle hava sıcaklıkları düşmeye başladı. sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

17 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Artvin, Bingöl, Bitlis, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Muş, Ordu, Rize, Samsun, Siirt, Trabzon, Van, Bayburt, Batman ve Şırnak için sarı kodlu uyarı yayınladı.

Editör: TE Bilisim