Ekran Haberin edindiği bilgilere göre, İstanbul'da yaşayan Dilaver ve Aylin Yurdagül çiftinin çocukları minik Yunus Emre için başlatılan bağış kampanyasına, duyarsız kalmayan iyilikseverler sayesinde mutlu sona gelindi.

Emre SMA Tip 1 Hastasıdır (Valilik İzinlidir) (@emreyeumutoll) / Twitter

17 AYLIK MÜCADELE

Doğduktan 3 ay sonra SMA tip-1 teşhisi konulan 20 aylık minik Yunus Emre'nin Dubai’deki tedavisi için yardım kampanyası başlatıldı. Kampanyaya öncülük eden isimlerden biri olan gazeteci Gökhan Özbek, sosyal medya hesabından tedavi için gereken 1 milyon 872 bin doların toplanması için birçok isme çağrıda bulundu. Minik Yunus Emre için yapılan bağış kampanyasını 13 aydır sosyal medyada sohbet odaları açarak duyuran Özbek, bu süreçte 10-20 lira toplayarak paranın büyük bir kısmını toplamayı başardı.

Emre SMA Tip 1 Hastasıdır (Valilik İzinlidir) (@emreyeumutoll) / Twitter

KİMSE DUYARSIZ KALMADI

Uzun süre iş, sanat ve medya dünyasında insanlar ile diğer gönüllülerin yardımlarıyla paranın büyük kısmı toplanırken Yunus Emre için gereken son miktar da Habertürk yazarı Sevilay Yılman'ın çağrısıyla tamamlandı. Bağış kampanyasını daha fazla kişiye duyuran gazeteci Yılman’ın çağrısına kulak veren gönüllülerin, Yunus Emre’ye nefes olmak için kalan 200 bin liranın da temin edildiği öğrenildi.

BAĞIŞÇILARA TEŞEKKÜR

Kalan miktarın ödenmesiyle minik Yunus Emre'nin Dubai'de tedavi olmaya gideceği sevinci yaşanırken, çok sayıda sosyal medya kullanıcısı da bağışçılara teşekkürlerini iletti.

‘17 AY BÜYÜK ÇABA GÖSTERDİK’

Çocukları Yunus Emre için 17 aylık zorlu bir süreci geride bıraktıklarını ve dün akşam itibariyle bitirdiklerni belirten baba Dilaver Yurdagül, “Mutluyuz, maddi ve  manevi emeği geçen herkesten Allah razı olsun.  Şimdi ise Yunus Emre Dubai’ye gidecek, onun hazırlığındayız. Evladımın hayata tutunabilmesi için 17 ay büyük çaba gösterdik. Şu an ilacını alacağını bilmek bile bizi çok mutlu ediyor. Dubai’ye gittikten sonra hemen ilaç tedavisine başlanacak ve daha güzel günlerini göreceğiz. Yanımızda desteğini hissettiren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

GAZETECİ ÖZBEK: 10-20 TL TOPLAYA TOPLAYA İLERLEDİK

Twitter’da 13 aydır sosyal medyada odalar açıp çağrıda bulunduklarını kaydeden gazeteci Gökhan Özbek, “10-20 TL toplaya toplaya ilerledik. Sonuna doğru iş insanları bizlerin telaşını fark etti. Herkes elinden geldikçe 3-5 demeden destek oldu. Şimdi yeni bebeğimiz var ona gönüllü olacağız. Şahsen ben bu süreçte de gerekli desteğin sağlanacağına yürekten inanıyorum..” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim