Ekran Haber'in edindiği bilgiye göre, Muş Ticaret ve Sanayi Odası 25-29 Temmuz tarihlerinde Gürcistan’da gerçekleştireceği iş gezisi ziyaretlerine start verdi. Pazartesi günü kentten ayrılan kafile Salı gününden itibaren Batum’da ziyaret ve görüşmelerine başladı.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MUŞ TSO) Başkanı Erdal Koç’un başkanlık yaptığı heyet Batum’da Ajara Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Batum Başkonsolosluğu ve Batum Ticaret Ateşelerini ziyaret etti.

MUŞ TSO heyeti ilk olarak Ajara Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Giorgi Romanadze ve beraberindeki heyeti ziyaret ettiler. Buradaki iki ülke arasındaki ticari ilişkiler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

MUŞ TSO VE AJARA TSO KARDEŞ ODA OLDU

Gürcistan gezisi kapsamında Ajara Ticaret ve Sanayi Odası ile kardeş oda protokolü imzalayan MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, bu protokol sayesinde üyelerin çok daha rahat bir şekilde buralarda iş yapma imkanı bulacağını söyledi.

Heyet daha sonra Batum Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz’ı ve Ticaret Ateşesi Didem Dirlik Songür ile Feyza Erdoğan’ı ziyaret ederek Türkiye’den gelen yatırımcıların nasıl bir yol izlemesi gerektiği yönünde bilgilendirildi.

Batum’da ilgili kuruluşları ziyaret ederken hem Muş’un hem de Ticaret ve Sanayi Odası’nın genel durumu hakkında bilgiler veren MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, yurt dışı iş gezisinin iş insanlarına cesaret verdiğini ve vizyonlarını geliştirme olanağı sağladığını belirtti.

Gürcistan’ın Türkiye’ye komşu ülkeler arasında yer aldığını ve yıllardır bir çok Türk firmasının buralarda çeşitli alanlarda ticaret yaptığını belirten MUŞ TSO -Başkanı Erdal Koç, Muş’ta da faaliyet gösteren iş insanlarının talepleri doğrultusunda buraya iş gezisi düzenlediklerini söyledi. Odaya bağlı üyelerin yurt dışındaki pazar payından en iyi şekilde istifade etmesi için tüm imkanları zorlayacaklarını kaydeden Başkan Koç, bu vesile ile de ihracata katkı sağlamayı planladıklarını ifade etti.

Editör: TE Bilisim