Elon Musk Twitter'ı, kendisine spam bot hesapları hakkında bilgi vermeyi reddetmekle suçladı ve 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasından vazgeçmekle tehdit etti. Musk "Twitter birleşme anlaşmasını ihlal ederse, fesih hakkını saklı tutuyorum." dedi.

Tesla ve SpaceX CEO'sunun avukatları, bugünün tarihinin yer aldığı bir mektup gönderdi. Mektupta, Musk'ın 9 Mayıs'tan bu yana, yani yaklaşık bir aydır, şirketin 229 milyon hesabından kaçının sahte olduğunu değerlendirebilmek için defalarca bilgi istediği belirtiliyor.

Twitter satışı yılan hikayesine döndü! Elon Musk'a dava açıldı: Tazminat  isteniyor - İnternet Haber | Ulak News

Avukatlar, mektupta Twitter'ın yalnızca şirketin test yöntemleri hakkında ayrıntılı bilgi vermeyi teklif ettiğini, ancak bunun "Musk'ın veri isteklerini reddetmekle eşdeğer" olduğunu iddia ediyorlar.

Musk ise, Twitter'ın gevşek yöntemleri olduğunu ileri sürerek kendi doğrulamasını yapabilmek için veri istiyor.

Twitter'ın hisseleri, Musk'ın veri sağlanmazsa anlaşmanın iptal edileceği uyarısından sonra yaklaşık %4 düştü.

NE OLMUŞTU?

Twitter yatırımcıları, 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını askıya alan Elon Musk ve Twitter'a dava açmıştı.

TWİTTER YATIRIMCILARI ELON MUSK VE ŞİRKETE DAVA AÇTI

Öte yandan Twitter yatırımcıları, 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını askıya alan Elon Musk ve Twitter'a dava açmıştı.

Davada, Musk'ın California şirket yasalarını birkaç yoldan ihlal ettiği iddia ediliyor. Musk, yanlış beyanlar ve piyasa manipülasyonu ile Twitter'ın San Fransisco'daki ana merkezinde kaos yaratması nedeniyle "görevi kötüye kullanmakla" suçlanıyor.

Davada ayrıca Musk'ın Twitter'daki hissesini ve şirketin yönetim kurulu üyesi olma planını açıklamayı geciktirerek finansal olarak fayda sağladığı da belirtiliyor.

Ayrıca 95 milyondan fazla takipçisi olan Musk tarafından yapılan birkaç paylaşımın da "yanıltıcı" olduğunu iddia ediliyor.

Bunların arasında Musk'ın sahte hesapların sayısıyla ilgili şüphelerini ifade ettiği ve satış anlaşmasını askıya aldığını ilan ettiği tweet'i de var.

Davada, 13 Mayıs tarihinde attığı tweet'i hakkında Musk'ın, "sahte hesaplardan haberdar olması nedeniyle Twitter hisseleri için piyasayı manipüle etme çabası içinde olduğu" da ifade edildi

Editör: TE Bilisim