Ekran Haberden Fatma Nur Duman’ın haberine göre, Muş’un Bulanık ilçesinde 61 yıl önce inşa edilen cezaevi 50 yıl kullanıldıktan sonra Adalet Bakanlığı’nın ilçelerdeki cezaevlerini il merkezine taşımasıyla 2009 yılında boşaltıldı. Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet İlidi’nin girişini mleri ile harabeye dönen taş binanın kütüphaneye dönüştürülmesi için proje geliştirildi. 


 
1960 yılında inşa edilen ve 2009 yılında boşaltılan cezaevi yaklaşık 12 yıl kullanılma kapalı kaldıktan sonra halk kütüphanesi olarak öğrencilere kapılarını açtı. Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet İlidi kütüphanede ders çalışan öğrencileri ziyaret ederek kendilerine çeşitli hediyelerde bulundu. 

İlidi:” İçinde bulunduğumuz bina yaklaşık 80 yıl boyunca cezaevi olarak kullanılmış. Göreve geldiğimizde bu bina atıl bir durumdaydı. Biz bu binadan nasıl bir hikaye yaratabiliriz diye düşündük. Sayın valimizden binanın tahsisini talep ettik. Cezaevini belediyeye tahsis ettikten sonra içinde restorasyon çalışmalarına başladık. Bu tabii ki toplum tarafından çok büyük bir kabul gördü. Taş ve ahşabın mükemmel uyumunu burada görebiliyorsunuz. Aynı zamanda çocuklarımız tarafından çok sık bir şekilde kullanılmakta buranın siz de teneffüs edebiliyorsunuz çok güzel bir kokusu var. Taşla ahşabın mükemmel uyumu diyorum ben buna.” İfadelerini kullandı

Editör: TE Bilisim