"Güneşin doğuşu ve batışının dünyada en güzel izlendiği yer" olarak gösterilen Nemrut Dağı Ören Yeri'nde devasa boyuttaki ve tonlarca ağırlıktaki taş heykellerde, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlere rağmen hasar meydana gelmedi.

YOL UZUN SÜREDİR KAPALI

Kommagene Krallığı'na ait 50 metre yüksekliğinde, 150 metre çapındaki tümülüs ve dev heykellerin bulunduğu Nemrut Dağı'nın yolu uzun süredir kar nedeniyle kapalı. Bölgeyi ziyaret etmek isteyenler yaklaşık 2,5 kilometre yürüyerek heykellerin bulunduğu yere ulaşabiliyor.

"HEYKELLERİN ZARAR GÖRMEDİĞİNİ GÖRDÜM"

Kahta Kültür ve Turizm Derneği Başkanı İrfan Çetinkaya, "Bizi tek mutlu eden şey Nemrut Dağı'ndaki heykellerin depremden etkilenmemesi. Depremden 2 gün sonra Nemrut Dağı'na çıktım, heykellerin zarar görmediğini gördüm. Ama Adıyaman çok büyük bir felaket geçirdi" dedi.

"BU SENE ÖZELLİKLE GELİN"

İnsanları bölgeye davet eden Çetinkaya, "Her yıl yüz binlerce insan bölgeye geliyor. Bu sene özelikle daha çok kişi gelmesini istiyoruz. İnsanların Nemrut Dağı'na gelmelerini istiyoruz. Bölgeye gelip hem bize moral verip yaralarımızı sarsınlar hem de Nemrut Dağı'nı görsünler istiyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim