Ekran Haberden Fatma Nur Duman’ın haberine göre, yetiştirme yurtlarından ayrılan çocuklara yönelik uygun olmayan ifadeler kullanarak, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı Burdur Defterdarlığı’nda Müdür Vekili olan Çevik'in görevine son verildi.

Müdür Vekili olarak görev yapan Çevik, sosyal medya hesabından, "Laiklik dinini Yetiştirme yurtlarında yetişen çocuklara öğrettiniz, ne edep, ne İslâm, ne vatan sevgisi öğrettiniz Kamu kurumlarına yıllardır sınavsız aldınız, Şimdi 657 kalkanı altında çalıştıramıyorsunuz. (Yetiştirme yurdunda yetişip sorunsuz çok az, az kesimi tenzih ederiz)" ifadelerini kullandı.

PAYLAŞIMI TEPKİ TOPLADI

Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanları Koruma, Yardımlaşma ve Sosyal Dayanışma Derneği, (YADER), Serkan Çevik’in paylaşımına tepki gösterdi. YADER yetkililerin girişimleri sonucu, Burdur Valisi Ali Arslantaş Çevik'in görevine son verildiğini söyledi. Hakkında idari soruşturma başlatılan Çevik, mensubu olduğu STK'daki görevinden de alındı.

YADER AÇIKLAMA YAPTI

Dernekten yapılan açıklama ise şu şekilde:

"Tarafımıza ulaşan sosyal medya paylaşımına dair, 27.09.2021 tarihinde Basın Açıklamamız sonrasında; Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakanlık yetkilileri ve Burdur Valimiz Sn. Ali Arslantaş ile yapılan görüşmeler sonucunda; Sayın Valimizin talimatlarıyla, adı geçenin şahsın, bulunduğu görevden alındığı ve idari soruşturma başlatıldığı, İlgilinin mensubu olduğu STK’nın hizmet kolundaki Sn. Genel Başkanı ile görüşülmüş, adı geçenin mensubu olduğu STK görevine son verildiği bilgisi alınmıştır. Sayın Valimizin bu haberi duyar duymaz kardeşlerimiz sakın üzülmesin demesi ve gerekeni derhal yapması bizleri çok mutlu etmiştir. Ayrıca, derneğimiz Avukatı tarafından şahıs hakkında adli işlem yapılması için Burdur Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Tüm kardeşlerimiz müsterih olsun, hukuki çerçevede gereken devletimizin makamları tarafından yapılmaktadır. Bu kişiyle ilgili tüm süreçlerin sonuna kadar takipçisi olacağız."

Editör: TE Bilisim