Ankara Emniyet Dolandırıcılık Büro ekipleri, Nijerya'da doktorluk yaptığını söyleyerek yaşlı kadınları dolandıran kişiyi kendi kurduğu tuzakla Türkiye’ye getirerek yakalayıp cezaevine gönderdi.

TÜRKİYE’YE GELMEYE İKNA EDİLDİ

Polis ekipleri, internetten tanıştığı yaşlı Türk kadınları evlenme vaadiyle dolandıran şüpheliyi sahte bir hesap açarak Türkiye'ye gelmeye ikna etti. Yaşlı bir kadını daha dolandırma umuduyla Türkiye'ye gelen Nijeryalı dolandırıcı, kıskıvrak yakalanıp tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ÖĞRENCİ YA DA DOKTOR

Yaşlı ve yalnız yaşayan Türk kadınlarıyla sosyal medya üzerinden tanışıp Türkiye'de öğrenci olduğunu ve Nijerya'da doktorluk yaptığını söyleyerek yaşlı kadınlarla duygusal yakınlık kuran Nijeryalı dolandırıcı, akıllara durgunluk veren planını devreye soktu. 

135 BİN TL DOLANDIRILDI

Huzurevinde kalan Nurcan A.'yı (65) evlenme vaadiyle kendine bağlayan dolandırıcı, Türkiye'ye gelebilmesi için yaşlı kadından gönderdiği banka hesabına para yatırmasını istedi. Söylenenlere inanan Nurcan A. dolandırıcının hesabına 135 bin lira yatırdı.

EMNİYETE GİTTİ

Aradan zaman geçip mesajlar azalmaya başladığında dolandırıldığını anlayan yaşlı kadın emniyete gidip şikayetçi oldu. Ankara Emniyet Dolandırıcılık Büro ekipleri Nijeryalı dolandırıcı için hemen harekete geçti.

KENDİ KURDUĞU TUZAĞA DÜŞTÜ

Sosyal medyada sahte bir profil açan polis ekipleri, yaşlı ve yalnız bir kadın gibi dolandırıcıyla sohbet ederek onu Türkiye'ye gelmeye ikna etti. Uçak bileti bile ekipler tarafından alınan şüpheli Türkiye'ye geldiğinde yaşlı bir kadınla buluşacağını sanarken polisler tarafından kıskıvrak yakalandı. 

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Aynı yöntemle çok fazla kadından para topladığı tespit edilen dolandırıcı havaalanında yakalandıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: TE Bilisim