Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 13 Temmuz Çarşamba gününün hava durumu raporunu yayımladı. MGM tarafından yapılan son de değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu; yerel yağış olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

MGM'nin raporunda, Marmara'nın doğusu kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in büyük bölümü, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Ege Bölgesi'nin İç Batı Anadolu Bölümü'nde Kütahya, Afyonkarahisar; Isparta, Tokat ve Ardahan çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği kaydedildi.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU SICAK OLACAK

Yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde geçeceği kaydedilen raporda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

MARMARA VE EGE KIYILARINDA RÜZGAR

Marmara'nın güneyi ile Ege kıyılarında kuzey yönünden saatte 30-50 kilometre saat hızla yer yer kuvvetli rüzgar esmesi bekleniyor. Rüzgarın, Doğu Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden ise hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA ÖĞLE SAATLERİNE DİKKAT

Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında oalcağı İstanbul'da Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İstanbul'da doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

ANKARA

Bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken Kuzey kesimler ile Ankara'nın merkez ve kuzey ilçeleri yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Yağışların Karabük çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim