Bursa Vali Yardımcısı Şeref Aydın, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, belediyelerin yetki ve sorumluluklarının gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Aydın paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Eskiden beri dillendirdiğim bir düşüncemi yineleyeyim; belediyelerin yetki ve sorumlulukları gözden geçirilmeli, karar alma süreçleri yeniden düzenlenmelidir. Ve kararlar kesinlikle mülki idare amirinin onayıyla yürürlüğe girmelidir."

VATANDAŞTAN ELEŞTİRİ

“Bu söyleminiz demokrasinin gereklerine çok uygun değil” diyerek Vali Yardımcısı Aydın’ın paylaşımına yorum yapan bir vatandaş açıklamasında “Yerelde seçilmiş bir yönetici halkın temsilcisidir ve onun iradesini temsil eder, alacağı her kararda atanmış bir amirden izin alması uygun değildir.” ifadelerini kullandı. 

ELEŞTİRİLERE CEVAP

Vali Yardımcısı Aydın, vatandaştan gelen eleştiriye şu cevabı verdi: 
“Seçilmek her kararın alınabileceği anlamına gelmiyor. Esasında, bu yöntem yerel yöneticiler üzerindeki yerel baskıyı da hafifletir. Yani daha huzurlu çalışma imkanı verir diye düşünüyorum.”

Valinin bu cevabının üzerine bir açıklama daha yapan vatandaş, şunları söyledi:
“Kesinlikle sayın valim size katılıyorum, her kararın alınabileceği anlamına gelmez. Ama o şehrin işleyişiyle alakalı idari konularda kendi kararlarını verebilmeleri bürokrasiyi azaltır ve hızlı müdahale etme imkanı verir. Saygılar”

Editör: TE Bilisim