İstanbul'daki simit fiyatlarına henüz zam yapılmadı. 5 liraya satılan simitler bazı bölgelerde 7,5 liraya satılmaya başlandı. Bir bölgedeki sokak simitçileri 5 liraya satmaya devam ettiklerini söyleyerek, fiyatların 7,5 liraya çıkmasını beklediklerini kaydetti.

SOKAK SİMİDİ 5, PASTANE SİMİDİ 8

Konuyla ilgili konuşan bir başka sokak simitçisi “Şu anda simitlerimiz 5 lira. Bazı yerlerde 6 ila 7,5 lira arasında satılıyor. Odaya bağlı olduğumuz için, biz hala 5 liraya satıyoruz. Bazı fırınlarda 9,75 liraya da satanlar oluyor. Biz Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na bağlı olduğumuz için 5 liraya satmaya devam ediyoruz. Odadan yeni tarife listesini bekliyoruz. Genel olarak Taksim bölgesi sokak simitçilerinde 5 liradan satılıyor. Simit fiyatlarının her yerde 7,5 lira olmasını bekliyoruz. Simitler 100 gram olarak satılıyor” ifadelerini kullandı.

ÇAY-SİMİT HESABI!

Simit almak için tezgaha gelen müşteriler ise, '' Bir adet üçgen peynir, bir bardak çay ve bir adet simitin fiyatı 19 lira. Her gün bu şekilde yemeğe kalksak gücümüz yetmez. Önceden günden 3-4 tane simit yiyordum. Şu an bazen bir tane bile alamıyorum'' dedi.

Editör: TE Bilisim