Tokat’ın Zile ilçesindeki Yıldıztepe köyünde hayvansever Ayşe Güleç tarafından sosyal medyada paylaşılan görüntüler, yürek sızlattı. Güleç, sokak köpeklerinin maruz kaldığını anlattığı paylaşımlar ise tüyler ürpertti.

">

Bölgede halkın hayvanlara karşı olan tutumundan yakınan Ayşe Güleç, köpeklerin belirli dönemlerde torbalara konularak çevre köylere atıldığını söyledi. Masum hayvanların üremelerinin durdurulması için öldürüldüklerini iddia eten Güleç, "Bunu da yapıyorlar. Yaşayanlar genelde erkek köpek. Onları da dövüştürmek için tutuyorlar zaten. Hayvanlar yiyecek bir şey bulamıyor. Sorduğumda domuz avına çıktıklarını ve onları verdiklerini anlattılar. Burada yaşananlar gerçekten insanlığa sığmıyor" dedi.

YETKİLİLERDEN DÖNÜŞ OLMADI

Birçok derneği ve yetkili kurumu aradığını aktaran hayvansever, "Birçok derneği aradım geri dönüş olmadı. Belediyeyi aradım orası köy dedi. Kaymakamlık ile görüştüm böyle bir uygulamamız yok dedi. Yani oralar da aslında neler döndüğünü biliyor ve üç maymunu oynuyor" diye konuştu.

DUYARLI VATANDAŞLARDAN YARDIM GELDİ

Güleç'in sosyal medyadan yardım çağrıları sonrası bazı duyarlı vatandaşlar harekete geçti. Güleç'e ulaşan bir vatandaş, engelli olan bir köpek sahiplenirken iki köpeğin de tedavilerinin yapılmaya başlandığı beliritildi. Olayı aktaran Güleç, Zile’de bir hayvansever gönüllüden mama ve uyuz ilacı aldığını ve hayvanlara kısa bir süre de olsa yardım ettiğini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim