İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Bakan Soylu, Kılıçdaroğlu'nun derdinin seçim ve demokrasi değil, kaos ve anarşizm olduğunu belirtti.

Bakan Soylu, açıklamasında şunları söyledi; Kılıçdaroğlu’nun "helalleşme" foyası, samimiyetsizliği, son 24 saatte tekrar zirve oldu. Milyonlarca imam hatipliye hakarete, tahkir, aşağılama ve kutuplaştırmaya ses çıkarma; Valileri, savcıları, hakimleri tehdit et...

Kılıçdaroğlu, aylardır sivil itaatsizlik çağrısı yapıyor. Yamakları üzerinden hepimize salya sümük Yargılanacaksınız." tehdidi... Derdi, seçim ve demokrasi değil. Derdi, kaos ve anarşizm.

27 Mayıs ruhu hortlayan ve ötekisini böcek gören zihniyet.

Eski Türkiye’de CHP, muhalefette idi ama vesayet ile iktidarda gibi idi. Tüm değerlerimizi aşındırma, demokrasiyi ve hukuku etkisiz kılma, herkeste güvensizlik oluşturma, toplumu kutuplaştırma ve bölme. Kılıçdaroğlu’nun tek derdi: Yeni vesayet Eski Türkiye.

Ellerine verilen ABD-FETÖ reçetesi uygulanıyor. Kılıçdaroğlu, şunu biliyor: Yeni vesayet Eski Türkiye Projesini ABD'siz uygulayamaz.

  • 27 Mayıs 1960
  • 12 Eylül 1980
  • 28 Şubat 1997
  • 15 Temmuz 2016...

Bakan Soyludan Kılıçdaroğluna sert tepki: Derdi, kaos ve anarşizm

BAKAN BOZDAĞ: CHP, SAMİMİ DEĞİLDİR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, Hakimleri ve savcıları tehdit, hakaret ve onları hedef göstermeyi alışkanlık hâline getirdiğini belirttiği Kemal Kılıçdaroğlu’nu kınamıştı. Bozdağ konuyla ilgili şu açıklamaları yapmıştı;

İHL’lere ve İmam Hatip Liselilere iftira atana; kin, nefret ve ayrımcılık içeren sözleri sarf edene karşı; İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatiplilere sahip çıkan CHP’nin Genel Başkanı dahil tek bir CHP’li yetkilinin açıklamasını duyduk mu? Yok.Buna şaşırdık mı? Asla.Bildik CHP işte.

İHL’lilere iftira atana; kin,nefret ve ayrımcılık diliyle hitap edene sahip çıkarak mı CHP İHL’liler ile helalleşecek?

Anlaşılıyor ki “Helalleşme” politikasında CHP,samimi değildir ve “Helalleşme”yi sadece bir seçim stratejisi olarak kullanmaktadır. Hakimleri ve savcılara tehdidi,hakareti ve onları hedef göstermeyi alışkanlık hâline getiren Kılıçdaroğlu’nu bir kez daha kınıyorum.

Bilinmeli ki kimse, hakim ve savcılara,emir ve talimat veremez;tavsiye ve telkinde bulunamaz;onları hedef gösteremez.

Hakim ve savcılarımız hakkında söylediği çirkin sözler,hakim ve savcıların değil söyleyenin karekterini ve ahlak seviyesini gösterir. Bizim ahlakımız,bu çirkin sözleri sarfedene karşı aynen iadeye dahi izin vermez. Ama biliriz ki kötü söz, sadece ve sadece sahibini tavsif eder.

Editör: TE Bilisim