Ekran Haber'den Başak Bilgin'in Haberine göre, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ağustos ayı verilerine göre megakent İstanbul'da trafiğe kayıtlı 4 milyon 587 bin 836 araç var. Bu, Türkiye'deki 22 şehrin toplum nüfusuna denk. Ancak günün her saati yoğun trafik görülmesinin mümkün olduğu kentte son dönemde tablo nispeten değişti. Daha önce bordoya kadar çıkan yoğunluk, haritada normal saatlerde kırmızıyı dahi zor görüyor.

AKARYAKIT ZAMMI!

Konuya ilişkin Ekran Habere Özel konuşan,

Ayşe Demir '' Arabam var ama evde yatıyor.Arka arkaya benzine zamlar geldi. Önceden bir depoya ödediğim parayı şimdi yarım depoya ödüyorum.Gideceğim yere en az her gün 100 TL benzin yakmam gerekiyor. Ben de bunu tercih etmiyorum. Sanırım herkes benim gibi düşünüyor. Trafik yoğunluğunda da bu yüzden son 3-4 günde gözle görülür şekilde azalma meydana geldi. 

Ali Keskin '' Taksim, Eminönü, Kadıköy, Beşiktaş bütün İstanbul'u dolaşıyorum böyle rahatlık görmedim.Sanki bayram tatili gibi her yer. Sebebi de önceden bir depo benzin 300-350 liraya dolarken şimdi 650-850 arasında değişiyor. Artık hepimiz direksiyona otururken 3 kere düüşünüyoruz.'' ifadelerini kullandı.
  
ARTAN VAKALAR! 

Trafik yoğunluğunu azaltan bir başka önemli sebep ise pandemide son zamanlarda artan vaka sayıları oluyor. Vaka sayılarının 68 bin civarı olduğu bu günlerde ise birçok iş yeri yeniden evden çalışma sistemine geçti.

Editör: TE Bilisim