Anadolu'ya atılan en belirgin imzalardan biri olan Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96'ncı yıl dönümünü, her yıl olduğu gibi büyük bir mutluluk ve heyecanla kutladıklarını belirten Er, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; “Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 99. yıldönümünü milletçe kutlamanın mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos 1922'de tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, aziz milletimiz hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.

30 Ağustos Zaferi, tarihi boyunca karşılaştığı tüm engelleri kardeşlik ruhuyla, bağımsızlık ve hürriyetinden hiçbir şekilde ödün vermeden aşan, Aziz Milletimizin gücünün inanç ve kararlılıkla ortaya konulması bakımından büyük bir anlam ifade etmektedir.

Tarih boyunca gücünü, birlik, beraberlik ve kardeşliğinden alan milletimizin sahip olduğu kutsal değerler etrafında oluşturduğu bu kenetlenme anlayışı ve Büyük Taarruz Ruhu, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız badireleri aşmamızda en büyük güvencemiz olacaktır.

Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden Millî mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda edan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, milletimizin ve şanlı ordumuzun, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum."

Editör: TE Bilisim