Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda proje yapanları gururlandırmak ve sürdürülebilir yaşama dikkat çekmek için düzenlenen Türkiye Farkındalık ödülleri sahiplerini buldu. Jüri koltuklarında ise konusunda uzman akademisyenler, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, sanat dünyasının önde gelen isimleri ve iş insanları yer aldı.

Uzman Öğretmen İrem Savcı Köroğlu

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın 18 başlığını yarışma kategorisi olarak belirleyen Türkiye Farkındalık Ödülleri dağıtıldı.  İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme kategorisinde ödül alan isim İrem Savcı Köroğlu oldu. 

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda projeler üreten Junior Chamber International ekibine teşekkürlerini ileten öğretmen İrem Savcı Köroğlu, '' Junior Chamber International’ın İstanbul Şubesi çatısı altında (JCI İstanbul) kurucu direktör Hatice Beşli ve JCI İstanbul ekibinin düzenlediği projede ödül almaktan dolayı çok gururluyum. Herkese çok teşekkür ederim'' dedi. 

İREM SAVCI KÖROĞLU KİMDİR?

İrem Savcı Köroğlu Midyat'ta dünyaya geldi. Hayatımın ilk yıllarını, çocukluğunu ve gençliğe doğru evrildiği dönemlerini tarihi, kültürü, insanı zengin Midyat’ta geçirdi. 2007 yılında üniversite sınavını kazanınca Konya'ya taşıdı. Selçuk Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünü 2007-2011 yılları arasında tamamladı.

“BİR ÇOCUK DEĞİŞİRSE DÜNYA DEĞİŞİR”

Konya ve Selçuk Üniversitesi hayatımın dönüm noktalarından biri oldu. “BİR ÇOCUK DEĞİŞİRSE DÜNYA DEĞİŞİR” mottosuyla hareket eden Dr. Maria Montessori’nin açtığı yol; doğu illerinden batı illerine kadar birçok yerde, eğitim fırsatlarını anlatabilme ve her çocuğa ulaşabilme idealini gerçekleştirmesine vesile oldu. 2009-2011 yılları arasında İhsan Doğramacı Uygulama Anaokulunda öğrencilerle birlikte olma fırsatını ilk kez yakaladı. 2012-2014 yılları arasında yüksek lisans eğitimimi Sosyal Hizmetler Anabilimdalı Aile Danışmanlığı Bölümün’de tamamladı. Bu yılları kapsayan dönemde aynı zamanda Şırnak’ta 75. Yıl Anaokulu-Çiçek Yuvası Anaokulunda öğretmenlik görevime devam etti. Şırnak adliyesinde bilirkişi uzmanı olarak görev aldı. 2012-2014 yılları arasında Bilişim Teknolojileri ve Montessori Eğitimi üzerine Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına (Türkiye Ulusal Ajansı) yazmış olduğum proje, örnek proje seçildi ve 3 yıl boyunca Ulusal Ajans’ın tanıtım kitapçığında bu projeye yer verildi.

2017 YILIN EN İYİ ÖĞRETMENİ SEÇİLDİ!

21 ülkeyi ziyaret etme, bu ziyaretler vesilesiyle de Hırvatistan, Çekya (Prag) ve İtalya’da bulunan Montessori okullarında uzun süreli işbaşı gözlemler yapma fırsatı yakaladı. Classloom eğitimde en iyiler yarışmasında, “Dezavantajlı Bölgelerde Montessori Eğitimi” konu başlıklı projeyle Türkiye üçüncülüğünü kazandı. 2017 Yılında Ulusal Okul Öncesi Eğitim Zirvesi’nde “Yılın En Yardımsever Öğretmeni” kategorisinde birincilik ödülü aldı. 2018 yılında “Dezavantajlı Bölgelerde Montessori Eğitimi” konu başlığıyla yapmış olduğu çalışma, Sabancı Vakfı Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nda örnek proje seçildi ve kamu spotu olarak birçok platformda yayınlandı.

Eğitimi eğlenceli hale getiren İrem öğretmene bir ödül daha

Projelerimi sürdürürken 2016-2018 yılları arasında Kocaeli’nde İl Millî Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi Proje Uzmanı olarak görevine devam etti. Hâlen Kocaeli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Anabilimdalı, Yoksulluk Çalışmaları Bölümü’nde doktora eğitimini sürdürdü. Şu an Sivas Halide Edip Adıvar anaokulunda görev yapıyor ve Türkiye’nin bir çok noktasında Mıntessori yöntemi üzerine yetişkinlere eğitimler veriyor.

Editör: TE Bilisim