Yargının ağır topları, kısa süre önce gündeme gelen Bahçeşehir Gölvadi Yapı Kooperatifi projesinde bir araya geldi. Kurucu 21 ismin aynı zamanda yönetim kurulunu da oluşturduğu kooperatif, İstanbul Esenyurt'a bağlı Bahçeşehir'de hayata geçirilmek üzere kolları sıvadı. Türkiye’nin inşaat alanındaki en prestijli firmalarının yapmak için talipli olduğu kooperatifin yapıcısı olan firma ile çok kısa süre içerisinde anlaşmanın yapılması ve kamuoyuna duyurulması bekleniyor. Ayrıca projenin bölgede yapılan inşaat kalitesinin üstünde bir imalata sahip olacağı belirtiliyor.

Buna göre, 2 bin 800 daireden oluşacak proje 123 dönüm arsa üzerine konut alanı yapmak amacıyla kuruldu ve üye kayıtlarına başladı. Üyelik kabulüne Haziran ayı başında başlayan kooperatif üyelik kabulüne devam ediyor. Üyelik kontenjanının bin 200 üye ile sınırlandırılırken üyelik bedeli 1 bim 577 bin TL olarak belirlendi. Son üyelik tarihi 30 Haziran'dan, 30 Ağustos 2022'ye kadar uzatıldı.

EMSAL DAİRE FİYATLARI 4,5-6,5 MİLYON TL

Kooperatifte net 100 metrekare 3+1 dairenin üyelik bedeli, 1 milyon 577 bin TL’lik bedelin tamamı kooperatif hesabına yatırılması ile başlıyor. Hali hazırda arsaya yakın emsal projelerde daire fiyatları 4 milyon 500 bin TL ile 6 milyon 500 bin TL arasında değişkenlik gösteriyor. Emsal olabilecek projelerde lansman satış fiyatları 3 milyon 500 bin TL ile 5 milyon TL arasında değişiyor.

Kooperatif; konut piyasasındaki ürettiği konutlarla referans alınma niteliğine ulaşmış birden çok inşaat firmasıyla kat karşılığı inşaat yapımına ilişkin ön protokol yapımını kararlaştırdı. Koorptatif tarafından arsanın satın alınmasından sonra inşaata başlayacak olan firma ile kesin sözleşme imzalanacak ve öngörülen sürede inşaata başlanacak.

ARSA SAHİBİ İLE PROTOKOL İMZALANDI

Söz konusu arsada imar düzenlemesi yapılırken imar mevzuatı kapsamında konut yapımına uygun durumda olduğu belirtiliyor. Kooperatifçe, özel mülkiyetteki arsanın satın alınması için arsa sahibi ile
protokol imzalandığı belirtildi.

Kooperatifin yapacağı konutlar; 3+1 tek tip balkonlu olup, net 100 metrekare olacak şekilde planlandı. Projenin Şubat 2023 tarihinde başlanacağı ve Şubat 2026 tarihinde bitirilmesi taahhüt
ediliyor.

BİRÇOK YERE YAKIN

Büyükçekmece ve Küçükçekmece gölleri ile Marmara Denizi arasında kalan ve yapı itibariyle geniş peyzajlı, yüksek katlı, marka değeri yüksek site ve site projelerinin bulunduğu, panoramik göl manzaralarının olduğu bölgede yer alıyor. İnşa edilecek konutların; İstanbul’un Bahçeşehir mevkiinde, TEM Otoyolu’na ve Atatürk Bulvarı’na doğrudan cephesi bulunuyor. Ulaşım açısından önemli bir konumdabulunan arsa, İstanbul Havalimanı’na 26 dk, Küçükçekmece Gölü’ne 8 dk, Büyükçekmece Gölüne 12 dk, TÜYAP Fuar Merkezi ve Metrobüs Durağına 10 dk, West İstanbul Marinanın da içinde bulunduğu sahile 18 dk mesafede bulunuyor. Ayrıca sosyal imkanları geniş bir lokasyonda bulunan arsa, Ak Batı AVM, İstinye Üniversitesi Liv Hospital ve Bahçeşehir Kolejine yürüme mesafesinde.

Öte yandan halihazırda yapılması planlanan “Kanal İstanbul” projesinin Büyükçekmece bağlantısına 10 dakika mesafede ve Mahmutbey-EsenyurtBahçeşehir metrosunun ilk etabının 2024 yılında tamamlanacağı belirtilen metro durağına da yakın olacak.

KOOPERATİF KURUCULARI VE İLK KOOPERATİF ÜYELERİ:

1. Kemal Açıkgöz - Danıştay Üyesi, Danıştay Genel Sekreteri
2. Mehmet Yılmaz - Yargıtay Üyesi, Eski HSK Başkanvekili
3. Mehmet Durgun - Yargıtay Üyesi
4. Mustafa Yapıcı - Yargıtay Üyesi
5. Musa Kanıcı - Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri
6. Dr. Hızır Aslıyüksek - Adli Tıp Kurumu Başkanı
7. Turan Kuloğlu - Yargıtay C. Savcısı
8. Fuat Uslu - Yargıtay C. Savcısı
9. Hüseyin Gümüş - Büyükçekmece C. Başsavcısı
10. Atilla Öztürk - Bakırköy Adalet Komisyonu Başkanı
11. Ahmet Pınar - Adalet Bakanlığı Daire Başkanı
12. Yakup Ali Kahveci - İstanbul Başsavcı Vekili
13. Musa Ünel- Adana C. Başsavcı Vekili
14. Hüseyin Öz - Küçükçekmece Başsavcı Vekili
15. Baki İnce - İstanbul BAM Üyesi
16. Mahmut Yalçın Arı - İzmir BAM Üyesi
17. Hakan Yumuşak - İstanbul İdare Mahkemesi Başkanı
18. Vural Karagül - Esenyurt Kaymakamı
19. Mustafa Burak Altınsoy - Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi
20. Dr. Ahmet Erçek - Tabip-SEN Genel Başkanı
21. Dr. Muhammet Garip - Öğretim Üyesi

Editör: TE Bilisim