Ekran Haber'in edindiği bilgilere göre, 5 yıldır çöplüklere terk edilmiş sokak hayvanları için İstanbul'da kulübeler yaptırarak tırlarla Türkiye'nin hemen hemen her yerine gönderen Zümrüdü-Anka gönüllüleri, bu sefer de Bitlis Ahlat'taki sokak hayvanlarına ulaştı. 

BİR TIR 100'E YAKIN KULÜBE ALIYOR!

20 kişilik bir grupla tamamen gönüllü olarak desteklerde bulunan ekip, İstanbul'dan bir tır dolusu yükledikleri kulübeleri iklim şartları kötü olan, Doğu illerinde çöplük alanlarda açlık ve susuzlukla mücadele ederek, hayatta kalmaya çalışan  sessiz dostlara bağışlıyor.

AHLAT BELEDİYESİ DESTEK OLUYOR

Ahlat Belediyesi'nden gerekli izin ve yardımları alan Zümrüdü-Anka gönüllüleri, Bitlis'e ilk etapta deneme amaçlı 15 sandık gönderdi. Temmuz ayı itibariyle de kalan kulübelerin göndereceği öğrenildi.

ERSAN ŞEN DESTEKLERİNİ ESİRGEMİYOR!

Bölgedeki su sorununu da çözmek için çalışmalarda bulunan gönüllülere bir destekte,  Prof. Dr. Ersan Şen'den geldi. Şen mağdur bölgeden bir su deposu satın alarak, kulübesiz pati kalmasın projesine destek verdi. Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban ise deponun sürekli su ile doldurulacağının sözünü verdi.

">

Zümrüdü-Anka gönüllüleri Başkanı Ülkü Koçakoğlu '' Bu işten herhangi bir maddi kazancımız yok. Yüzlerce köpeğin hayatını kurtarıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aynı zamanda belediye mobil kısırlaştırma içinde bizlere destek vereceğini söyledi. Bu konuda ben ve tüm gönüllüler Ahlat Belediyesi ve çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim