Uzun yıllar veri taşımacılığı tehdidi sebebiyle tartışılan TikTok sosyal medya uygulaması, ahlaki deformasyon hatta toplumsal ahlaki çöküntü, çocuk ve gençlerdeki olumsuz etkileri çerçevesinde de iyiden iyiye sorgulanmaya başlandı.

TikTok üzerinden yaptığı canlı yayınlarda izleyicilerinin gönderdiği hediyeler üzerinden edindiği para kazançlarının yanında para kazanma yöntemiyle de gündeme gelen Laz Kızı lakaplı 35 yaşındaki G.D.'ye, göğüs dekoltesi ile frikik vermenin dozunu iyice abartınca Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltı uygulandı.

Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan ve akabinde İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına götürülen Laz Kızı lakaplı G.D.'nin gözaltı uygulama gerekçesinin "kitle iletişim araçları vasıtasıyla müstehcenlik" olduğu ileri sürüldü.

LAZ KIZI TİKTOK'TA FRİKİK VERMEK İÇİN DEKOLTELİ GÖMLEĞİNİN DÜĞMELERİNİ PATLATMIŞTI

TikTok yayıncısı olan Laz Kızı, geçtiğimiz günlerde canlı yayın sırasında frikik verirken gömleğinin düğmeleri patlayınca göğüs dekoltesi sınırlarının çok üzerine çıkmıştı.

Popüler sosyal medya sitesi TikTok'ta Laz Kızı isimli yayıncı, canlı yayın yaptığı esnada gömleğinin düğmesi patlayınca zor anlar yaşamış ya da zor anlar yaşıyormuş gibi yapmıştı. Kimi takipçiler Laz Kızı'nın düğme patlama kazasının kesinlikle bir kaza olmadığını, daha büyük bir frikik vermek için kasıtlı olarak yaptığını belirtirken, kimi takipçiler ise görüntülere dikkatlice baktıklarını ve Laz Kızı’nın böyle bir niyetinin olmadığını, düğmenin patlamasının bir kaza olduğuna inandığını kaydetmişti.

Göğüs ya da kalça ile para kazanma yolunu tercih edenlerden olan @lazkizi3405 isimli TikTok yayıncısı, canlı yayında göğüs dekoltesi vermek isterken kaza kurbanı olmuş gibi davranmıştı.

HAREKET EDİNCE LAZ KIZININ GÖMLEĞİNİN DÜĞMESİ PATLAMIŞTI

@lazkizi3405 kullanıcı adıyla TikTok’ta videolar çeken ve canlı yayın yapan Laz Kızı isimli TikTok yayıncısının, TikTok'taki son canlı yayını beklediğinden çok daha fazla gündeme oturmuştu. Laz Kızı, canlı yayında göğüs dekoltesi vererek sohbetini sürdürürken göğüslerinin büyük bölümünü kapalı tutan düğmelerden biri patlamıştı.

LAZ KIZI'NIN TİKTOK TAKİPÇİLERİ İKİYE BÖLÜNMÜŞTÜ

Telefonun kamerasını aşağı konumlandıran ve göğüslerini ön plana çıkarmaya gayret ettiği görülen Laz Kızı’nın canlı yayın sırasında gömleğinin düğmesinin patlaması birbirinden farklı yüzlerce yorum almıştı. Kimi takipçiler bunun Laz Kızı’nın planı olduğunu kaydederken, kimi takipçiler ise kaza olduğuna inandıklarını belirtmişlerdi. Laz Kızı'na yönelik eleştirilen en başında ise "bir laz kızının, bir anadolu kızının bunu yapamayacağı" yönündeydi.

LAZ KIZI'NIN KAZANDIĞI PARA ŞAŞIRTICI

Laz Kızı’nın sadece göğüs dekolte kazası değil aynı zamanda TikTok yayınında kazandığı para da gündem olmuştu. Videonun sonunda gönderilen hediye miktarı şaşırtmıştı.

Yaptığı her canlı yayında kısa süre içinde kazandığı on binlerce lira parayla gündeme gelen G.D., haber bültenlerine de konu olması sonrası rumuzunu değiştirerek canlı yayınlarını sürdürmüş ve yine kısa zamanda hayli yüksek sayıda takipçiye ulaşmıştı.

Adeta takipçileri tarafından, adres değiştirmesine rağmen aranıp bulunup takibe alınan TikTok kızı, takipçi yoğunluğunun verdiği cesaretle frikik ve göğüs dekoltesini daha da abartmıştı. Garip hareketleri ve yapılan yorumlara verdiği karşılıklarla dikkat çeken @lazkizi3405 TikTok isimli G.D., "Gömleğinin son dügmesini de aç", "Gömleğini iyice arala" gibi gelen ahlaksız tekliflere "Araladım ya, daha ne yapayım?" demiş, bu anlar diğer TikTok yayıncıları için malzeme konusu olmuştu.

Evli olduğunu söyleyen, kocasının kazancının kendilerine yetmediğini ileri süren G.D., "ahlak" temalı yorum yapan bir takipçisine ise "Bana akıl verme, bana para ver" esprisi yaparak ters yanıt vermişti.

TikTok'ta ünlü olma ve para kazanma furyasına giren yayıncılar, dikkat çekmek, daha çok izlenmek, daha fazla takipçiye sahip olmak ve en nihayetinde daha fazla para kazanmak için akıl almaz yollara başvuruyor. Kadın yayıncılarda en çok başvurulan yöntem ise genellikle kalça gösterme ve göğüs dekoltesi verme şeklinde ortaya çıkıyor. 

Editör: Mevlüt Peker