Yerel seçimlere sayılı günler kalmışken, belediye başkan adayları dün Yüksek Seçim Kurulu'na listeleri teslim etmesi gerekiyordu. CHP Hatay Belediye Başkan Adayı olarak Lütfü Savaş'ı aday gösterince, deprem döneminde seferber olan eski futbolcu Gökhan Zan, TİP'ten aday olacağını açıklamıştı. Gazeteci Ruşen Çakır'ın programına katılan Zan, adaylığı ile ilgili bomba açıklamalarda bulundu.

"RÜŞVET TEKLİF EDİLDİ"

Gazeteci Ruşen Çakır'ın yayınına katılan ve "İlk defa açıklıyorum" diyen Gökhan Zan, adaylıktan çekilmesi için rüşvet teklif edildiğini ve mafyalar aracılığıyla da tehdit edildiğini söyledi. Gökhan Zan sözlerinin devamında ise, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için resmi başvurunun son gününde saat 16.55'e kadar YSK'ya gitmediğini ve CHP'den telefon beklediğini söyledi.

"MAFYALARLA TEHDİT EDİLDİM"

Gökhan Zan açıklamalarının devamında ise şunları söyledi:
"Belgeleri vermedim bekledim, bir umutla, birleşmek için, doğru aday üzerinde birleşmek için sonuna kadar bekledim. Ancak siz hem benim çekilmemi bekleyeceksiniz, bana ahlaksız tekliflerle geleceksiniz kabul etmem için birçok kişiyi aracı olarak kullanacaksınız ve mafyalarla beni tehdit edip boyun eğmemi isteyeceksiniz. Ben halkımın arkasında sonuna kadar varım. Buyursunlar, ben de buradayım"