Esenyurt’ta ikamet eden yabancı uyruklu İngilizce öğretmeni Y. M.’nin yanında bulunan, kendisi gibi yabancı uyruklu arkadaşı S.D. sabahın erken saatlerinde oturum izni olmadığı gerekçesiyle kapıya gelen iki polis tarafından gözaltına alındı. 

HEM ALIKOYDULAR, HEM İSTİSMAR ETTİLER

Ekran Haber'in özel haberine göre, bir süre sonra polisler tarafından götürülen S.D.’yi arayan Y.M., arkadaşının polisler tarafından boş bir araziye götürüldüğünü ve burada zorla cinsel istismara uğradığını öğrendi. Ayrıca iki polis S.D.’yi serbest bırakmak için para istemiş, genç kadın da yanındaki parayı vermişti.

ARKADAŞI 112’Yİ ARAYIP OLAYI ANLATTI

Durumu 112’yi arayıp ekiplere bildiren Y.M., arkadaşını alıkoyan polislerle paranın geri kalanını götürmek için bir otelde buluşacağını söyledi.

EKİP OTOSU İNCELENDİ

İhbarı değerlendiren ekipler ve Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili, iki polisin kullandığı ekip aracında incelemelerde bulunarak olayla ilgili soruşturma başlattı.

SUÇA KARIŞAN İKİ POLİS TUTUKLANDI

İncelemeler sonrası suça karışan polis memurlarının A.S.K. ve F.K. olduğu tespit edildi, mağdur S.D. de ikiliyi fotoğraflarından teyit edince ikili gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen iki polis memuru, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “cinsel saldırı” ve “rüşvet” suçlarından tutuklandı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 

Editör: Şeyda Karaca