Fatih Karahan başkanlığında toplanan TCMB, faiz kararını açıkladı. Toplantıda politika faizini yüzde 8,5'ten yüzde 45'e yükselten Merkez Bankası piyasaların beklediği doğrultuda faizi sabit tutma kararı aldı. Karahan, kredi kartlarında düzenleme yapılması gerektiğini düşündüklerini belirterek, "Bu konuda birkaç fikrimiz var, çalışmalarımız sürüyor. Belirli bir aşamaya geldiğinde kamuoyuyla paylaşacağız" demişti. 

KREDİ KARTLARINDA FAİZ SABİT KALDI

Merkez Bankası kredi kartı faizlerini Kasım ayından bu yana değiştirmezken, referans faiz oranları üst sınırını yüzde 3,11 olarak uyguluyordu. Asgari ödeme tutarı ise 2022’den beri sabit tutuluyordu. Merkez Bankası kredi kartı faizlerini bu ay da sabit bıraktı. 

‘PARAN KADAR HARCA’ DÖNEMİ

Kredi kartı kullanımını azaltmayı teşvik edecek uygulama 3 kamu bankasından geldi. Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası ortak bir karar ile banka kartındaki komisyon oranını yüzde 2,39’a düşürdü. Akaryakıt istasyonlarında ise bu oran yüzde 2,25’e çekildi. Banka kartlarında, post makinelerindeki aylık ücretlendirmede de yüzde 50 indirim yapıldı.

Editör: Meltem Kaya Sapmaz