Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, son iki haftada yaptıkları operasyonlarla Türkiye genelinde yaklaşık 142 milyon liralık kaçakçılık girişimine engel oldu.

OPERASYONLARLA KAÇAKÇILARA DARBE

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, özellikle İstanbul, İzmir, Van ve Artvin gibi bölgelerde gerçekleştirilen operasyonlarla kaçakçılara büyük darbe vurulduğu belirtildi.

Gumruk Muhafaza Narkotim 28032024 Dha 1

UYUŞTURUCU VE KAÇAK EŞYALAR ELE GEÇİRİLDİ

Gümrük Muhafaza ekipleri, yürüttükleri risk analizi çalışmaları sonucunda İstanbul Pendik Limanı'nda 85 kilogram eroin, İstanbul Havalimanı'nda 36 kilogram esrar ve kokain türü uyuşturucu madde ele geçirdi. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda ise elektronik sigara tütününden, şapkaya; ayakkabıdan, parfüme; oyun konsolundan, gıda takviyesine kadar 562 farklı marka ve modelde yaklaşık 10 milyon lira değerinde muhtelif eşyaya el koydu.

Gumruk Muhafaza Narkotim 28032024 Dha 3

KAÇAK EŞYALARIN DEĞERİ

Ayrıca, Kapıköy Gümrük Kapısı'nda 82 kaçak cep telefonu değeri yaklaşık 900 bin lira, Sarp Gümrük Kapısı'nda ise tespihten, eski kemer tokalarına; madeni paralardan, kaşıklara kadar çeşitli eşyalar olmak üzere yaklaşık 1,1 milyon liralık kaçak ticari mal ele geçirildi.

Gumruk Muhafaza Narkotim 28032024 Dha 2

142 MİLYON LİRA DEĞERİNDE KAÇAKÇILIK ENGELLENDİ

Gümrük Muhafaza ekiplerinin son 2 haftada gerçekleştirdiği operasyonlarla ülke genelinde yaklaşık 142 milyon lira değerinde kaçakçılık girişimi önlenmiş oldu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yaşanan olaylarla ilgili ilgili başsavcılıklar nezdinde soruşturma açıldığı belirtildi. ​​​​​​

Editör: Mevlüt Peker