TÜRKİYE YANIYOR

Türkiye’de 2 günde 17 farklı ilde 58 orman yangını meydana geldi. Birçok şehirde yangınlar kontrol altına alınırken; Adana, Osmaniye, Antalya, Mersin, Kayseri, Kütahya, Muğla ve Balıkesir ilçelerinde yangın devam etmekte. Devam eden yangınlarda en ağır tahribat alan yer ise Antalya’ya bağlı Manavgat ilçesi oldu. 


TARIM VE ORMAN BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ AÇIKLAMA YAPTI: “4.000 PERSONELİMİZ GÖREVDE”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, twitter hesabı üzerinden ülkemiz genelindeki yangınlarla alakalı açıklamalarda bulundu. 
Bakan Pakdemirli: “Türkiye geneli 28-29 Temmuz tarihlerinde 17 ilimizde toplam 58 orman yangını meydana geldi. Bu yangınların 38 tanesini kontrol altına aldık.
Adana, Antalya, Kayseri, Kütahya, Mersin, Muğla, Osmaniye olmak üzere 7 ilde toplam 20 yangını kontrol altına alma çalışmalarımız devam ediyor.
Yangınları kontrol altına almak için; 2 İHA, 3 Uçak, 38 Helikopter, 1 İnsansız Helikopter, 680 Arazöz ve 4.000 personelimiz görevde.

Bu süreçte tüm zor şartlara rağmen var gücüyle çalışan orman kahramanlarımıza, onları destekleyen tüm kamu kurumlarımıza, belediyelerimize, özel sektörümüze ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” İfadelerinde bulundu. 


SABOTAJ İDDİALARINA İLİŞKİN SORUŞTURMA

Sosyal medyada yangın bölgelerindeki vatandaşlar tarafından yapılan paylaşımlar sabotaj iddialarını gündeme getirdi. Bu iddialara ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangınların çıkış nedenleri hakkında soruşturmaların çok yönlü devam ettiğini söyledi.

TÜRKİYE’DEKİ YANGINLARA EN BÜYÜK DESTEK RUSYA’DAN 

Ülke genelindeki yangınlara en büyük destek Rusya’dan geldi. Türkiye’deki yangınların söndürülmesi için 3 adet Be-200 yangın söndürme uçağıyla, söndürme çalışmalarına katılan Rusya, yürüttükleri söndürme çalışmalarına ait görüntüleri Türkiye Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından paylaştı. 

Yapılan paylaşımlarda; "Rus ekiplerin Türkiye'deki yangınları söndürmek için yürüttüğü özverili çalışmalardan görüntüler. Türkiye'nin güneyinde çıkan orman yangınlarının en kısa sürede ve en az hasarla söndürülmesini temenni ederiz. Havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü yangın bölgesinde 3 Rus "Be-200" yangın söndürme uçağı, Türk tarafına yardım etmektedir." İfadeleri kullanıldı. 

YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANINDAN MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU’NA TELEFON

Dışişleri Bakanlığı yapmış olduğu açıklamada; "Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias bugün Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nu arayarak, Türkiye’nin farklı yerlerinde devam etmekte olan yangınlar için geçmiş olsun dileklerini ileterek ihtiyaç olması halinde yardıma hazır olduklarını ifade etmiştir. Sayın Bakanımız, Dendias’a teşekkür etmiştir" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim