Olay, 14 Aralık tarihinde Şehit Salih Aksu Ortaokulu'nda meydana geldi.

Okulun matematik öğretmeni Ali Rıza Yücel, iddiaya göre başka bir öğrencinin kendisi hakkında küfür ettiği gerekçesi ile sınıftan çıkardığı 5. sınıf öğrencisi Talha K.'yı okul koridorunda tokat ve yumrukla öldüresiye dövdü.

DEHŞET ANLARI SANİYE SANİYE KAYDEDİLDİ

O anlar okulun güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Talha K., sesler üzerine dışarıya çıkan teknoloji ve tasarım öğretmeni Gülcan Ü. tarafından kurtarıldı.Olayın ardından öğretmen Yücel hakkında Ortaköy Kaymakamlığı tarafından soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınan Yücel, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI
Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "22 Aralık 2021 günü medyaya yansıyan ilimiz Ortaköy ilçesi Şehit Salih Aksu Ortaokulu'nda görev yapan öğretmen Ali Rıza Yücel' in öğrencimizi darp ettiği olay ile ilgili Valiliğimizce öğretmen derslerden el çektirilmiş olup, adli ve idari soruşturma devam etmektedir" denildi.

ÖĞRETMEN HAKKINDA 1,5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı, öğrencisi T.K.'ye (11) şiddet uygulayan matematik öğretmeni Ali Rıza Y., hakkında iddiananemin hazırlandığını açıkladı. İddianamede 1,5 yıla kadar hapis cezası istenirken yapılan açıklamada, ''Bugün itibariyle Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığınca 23/12/2021 tarih, 2021/1755 Soruşturma, 2021/543 sayılı iddianamesi ile şüpheli öğretmen hakkında 'Beden ve Ruh Bakımından Kendisini Savunamayacak Durumda Bulunan Kişiye Karşı, Kamu Görevlisinin Sahip Bulunduğu Nüfuzu Kötüyü Kullanmak Suretiyle Basit Yaralama Suçundan' kanunda yazılı cezasının üst haddinden cezalandırılması talebi ile Ortaköy Asliye Ceza Mahkemesine kamu davası açılmıştır'' denildi. 

Editör: TE Bilisim