Türkiye'de son günlerde vaka sayılarında patlama yaşanırken, Manisa'nın Alaşehir ilçesinden 'pes' dedirten görüntüler geldi. Alaşehir Belediyesinin düzenlediği Üzüm Festivali etkinliğine binlerce kişi katıldı. Etkinliğe katılanların sosyal mesafeye uymadığı, maske takanların ise nerdeyse yok denecek kadar az olduğu görüntüler tepki çekti. Vatandaşların maske ve mesafe kurallarına uymadığına dikkat çeken Manisa İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Görüntüler, Manisa Alaşehir İlçemizde bu akşamki konser alanından. Pandemi bitmedi. Tüm emekler boşa gitmeden, vah, tüh demeden, sağlığınızı kaybetmeden tekrar tekrar düşünerek hareket etmekte fayda var." ifadelerini kullandı. 

Manisa İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş, görünkülere böyle tepki gösterdi...

Alaşehir’de Etkinlik 5 Gün Sürecek! 

Ünlü şarkıcı Niran Ünsal'ın konser verdiği ilçede organizasyonun 5 gün daha devam edecek olması, vakaların pik yapacağı korkusu ilçe sakinlerini oldukça düşündürüyor. Festival kapsamında her gece bir konserin verileceği ilçede sırasıyla Melek Mosso, Anıl Piyancı, Derya Uluğ, Buray ve Şevval Sam sahne alacak. Bu konserlere de katılımın aynı şekilde devam etmesi durumunda sadece Alaşehir'in değil tüm Manisa'nın vaka tablosunda en üste çıkmasından endişe duyuluyor. Sosyal medyada duruma isyan eden vatandaşlar yetkililerin bir an önce tedbir almasını istiyor.

‘Devlet "Etkinlikler Yasak" Demesi Gerek’

Konu ile ilgili görüşlerine başvurmak için aradığımız, kendisi de bir hekim olan Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’nu ise şunları söyledi: Her hafta 25 düğüne gidiyorum. Düğünler serbest. Şu anda Alaşehir'de üzüm kesiliyor. İşçi arabaları dolu. Burada 4 bin yatılı işçi var. İşletmelerde 300 kişi bir arada. Bunlarla ilgili bir yasak yok. Biz HES kodu ile ilgili sorgulamamızı yapıyoruz. Konser öncesi 2 bin 500 maske dağıttık. Sürekli uyarılarımızı da yapıyoruz. Bizim görevimiz kültürel mirasımızı yarınlara aktarmak ve milli değerlerimizi yaşatmak. Niçin bir tek Alaşehir!  Devletin işini yapması lazım, "Etkinlikler yasak" demesi lazım. O zaman biz de yasaklarız.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim