Kahramanmaraşlı merkezli gerçekleşen iki büyük depremin ardından bölgede artçı sarsıntınlar durmak bilmiyor. Geçtiğimiz akşam Hatay, Sivas, Bingöl ve Konya'da meydana gelen depremlerin ardından bir deprem de Niğde’de oldu.

NİĞDE 5.3 İLE SALLANDI

Niğde’nin Bor ilçesinde Richter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin herhangi bir olumsuzluğa yol açıp açmadığının tespiti için ekipler çalışma başlattı.

ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın merkez üssünü Niğde’nin Bor ilçesi olarak saptadığı deprem, saat 13.27’de oldu. Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, ilçenin yanı sıra Niğde kent merkezi ile Adana ve Konya'da da hissedildi. Deprem, kısa süreli paniğe neden oldu.

MERKEZ ÜSSÜ OBRUK KÖYÜ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 5.2, merkez üssünü ise Bor ilçesine bağlı Obruk köyü olarak açıkladı.

Depremin herhangi bir olumsuzluğa yol açıp açmadığının tespiti için çalışma başlatıldı.

AFAD: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Niğde'nin Bor ilçesinde meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depreme ilişkin Twitter'daki hesabından açıklama yaptı. Sezer, "Niğde ilimizin Bor ilçesinde saat 13.27'de meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir" dedi.

HALK KENDİNİ SOKAĞA ATTI

Niğde Valiliği'nce 5.3'lük depremin ardından ekiplerin saha çalışmasını sürdürdüğü ancak ilk belirlemelere göre, olumsuzluğun görülmediği açıklandı. Bor Belediye Başkanı Serkan Baran da ilçede herhangi bir olumsuzluğun söz konusu olmadığını belirtti. Kent genelinde ise deprem sonrası tedirgin olanlar, kendilerini sokağa attı.

“BU FAY DİRİ FAY HARİTASINDA HENÜZ YOK”

Konya Teknik Üniversitesi, Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Eren, yaşanan depremin Tuz Gölü fayı üzerinde olmadığını belirterek, "Bugünkü deprem, dünkü 4.3 büyüklüğünde oluşan depremle aynı fayda. 2020 yılında Obruk Mahallesi'nde oluşan depremle aynı yere düşüyor. Bu Tuz Gölü fayı üzerinde olan bir deprem değil. Bu fayın güney ucunda faydan çatallanan Emirgazi'ye doğru devam eden, kuzey- kuzeydoğu, güney- güneybatı gidişli bir normal fay üzerinde oluşmuş bir deprem. Bu fay Türkiye diri fay haritasında henüz yer almayan bir fay. Dünkü depremin odak mekanizması da normal bir fay olarak görünüyor" dedi.

NİĞDE 5.3 İLE SALLANDI!

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, Niğde'nin Bor ilçesinde 7 km derinlikte saat 13.27'de 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

MALATYA'DA DEPREM!

Malatya'nın Darende ilçesinde saat 11.58'de 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, 7 km derinlikte gerçekleşti.

BİNGÖL'DE DEPREM

Bingöl'ün Solhan ilçesinde saat 03.28'de 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntının 14 kilometre derinlikte oluştuğu bildirildi.

Editör: TE Bilisim