Dolandırıcılar farklı bir kılığa bürünerek vatandaşları dolandırmaya devam ederken geçtiğimiz günlerde İzmir’de akıllara durgunluk veren bir olay yaşanmıştı.

Ekran Haber’in edindiği bilgiye göre; İzmir’de kendisini “Hızır A.S” olarak tanıtıp bir vatandaşı dolandıran şahıs yakalandı.

BEN “HIZIR A.S.” DEYİP DOLANDIRMIŞTI

İzmir’in Konak ilçesinde Ş.T, isimli bir vatandaş Cumhuriyet Bulvarı’nda yürüyüş yaptığı sırada kır saçlı, 1.75 boylarında, kırmızı montlu, beyaz sakallı bir şahsın yanına gelerek “Beklediğin kişi benim beni Allah gönderdi. Ben Hızır A.S. Senin bir kurbanın var bana para vermen lazım. Bunu Cebrail‘e götüreceğim” dediğini söyledi.

2500 LİRA KAPTIRDI, SOLUĞU POLİSTE ALDI

Dualar etmeye başlayan şahsa inandığını belirten Ş.T, daha sonra ise aynı gün söz konusu şahısla birlikte bir banka şubesine giderek 2500 TL parayı şüpheliye verdiğini belirtti. Olayın ardından kısa bir süre geçince dolandırıldığını anlayan mağdur, soluğu poliste aldı. Dolandırıldığını belirten Ş.T, şahıstan şikayetçi ve davacı oldu.

DOLANDIRICININ KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Dolandırıcının adı ve kimliği belli olmadığı için söz konusu şahıs kayıtlara “Hızır A.S” "Durumu: Firar" olarak geçmişti. Mağdurun şikayeti üzerine harekete geçen polis ekipleri, detaylı aramalar sonucunda şüpheli şahsın kimliğini belirledi.

"HIZIR A.S" SABIKALI ÇIKTI

43 yaşında olduğu ve kasten yaralama, hırsızlık ve uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak gibi birden fazla suç kaydı olduğu tespit edilen T.Ç., Konak’ın Basmane bölgesinde polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Şahıs hakkında Cumhuriyet Savcılığı talimatları doğrultusunda adli sürecin başlatıldığı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim