Gerçekleştirilen 28. Dönem milletvekili seçimlerinde Ak Parti Manisa Milletvekili olarak meclise giren ve Ak Parti Meclis Grup Başkanvekili olan Bahadır Yenişehirlioğlu kısa sürede dikkatleri üzerine çekti. Özellikle hakkında yapılan haberlerle adından söz ettiren milletvekilinin kim olduğu merak konusu haline geldi. Rol aldığı dizi, film ve katıldığı televizyon programlarıyla ünlenen Yenişehirlioğlu, hayatı ve kariyeri merak edilen isimler arasında. Peki Bahadır Yenişehirlioğlu kimdir, eserleri ve rol aldığı diziler nelerdir? İşte ayrıntılar…

YENİŞEHİRLİOĞLU ASLEN NERELİ?

İzmir’in ilk belediye başkanı yenişehirli Ahmet efendinin torunu, taşra eşrafından, köklü bir aileye mensup olan Bahadır Yenişehirlioğlu, 1962 yılında Manisa Akhisar’da dünyaya geldi.

BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU’NUN ASIL MESLEĞİ NE?

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1985'te mezun olduktan sonra serbest avukat olarak çalışmaya başlayan Yenişehirlioğlu; Çin, Fransa, ispanya, İsviçre, İtalya, Almanya, Avusturya, Belçika, İngiltere, Hollanda, Bosna Hersek, Karadağ, Hırvatistan, Fas, Tunus, Mısır, İran, Pakistan, İsrail, Suudi Arabistan, Ürdün, Suriye, Dubai, Bahreyn, Azerbaycan gibi ülkelerde antropoloji, sosyoloji, yönetim bilimi ve hukuk çalışmaları yaptı.

BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU’NUN ROL ALDIĞI DİZİLER!

Avukatlık mesleğini sonlandırdıktan sonra edebiyat dünyasına giriş yapan ve daha çok roman türünde eserler veren Milletvekili, Yedi Güzel Adam dizisinde canlandırdığı sahaf İsmail Bey karakteri ile de dikkatleri üzerine çekti. Ayrıca 2017-2021 yılları arasında TRT 1'de yayımlanan Payitaht "Abdülhamid" dizisinde 5 sezon boyunca canlandırdığı "Tahsin Paşa" karakteriyle ün kazanan Yenişehirlioğlu, Direniş Karatay ve Vecihi Hürkuş filmlerinde de rol aldı.

Editör: TE Bilisim