Türkiye dün Bartın'ın Amasra ilçesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait bir maden ocağında meydana gelen patlamaya ağlıyor. Şu ana kadar 28 can kaybının yaşandığı bildirilen patlamayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, patlamanın nedenini açıkladı.

GRİZU PATLAMASI!

Bakan Dönmez ilk değerlendirmelere göre olayın grizu patlaması olduğunu belirterek kısmi göçükler olduğunu ve galerilerdeki havalandırma tertibatının sağlıklı olarak çalıştığını kaydetti. Hayatını kaybedenlerin sayısını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıkladığını ifade eden Dönmez, 15 işçinin kurtarılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

BİR YANGIN SÖZ KONUSU

İlk değerlendirmelere göre patlama anında oluşan yüksek basınç ve sıcaklık nedeniyle birçok işçinin olay yerinde hayatını kaybettiğini söyleyen Dönmez,"Şu anda 15 arkadaşımız işletmedeki maden ocağında, aramalar hala devam ediyor. Bir galeride patlamanın akabinde oluşan bir yangın söz konusu. Şu anda ekiplerimiz yangın ve orada oluşan karbonmonoksitin etkisini azaltmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

'PATLAMANIN OLDUĞU YER BELİRLENDİ'

15 işçinin nerede olduklarını bildiklerinin de söyleyen Dönmez, "Patlamanın olduğu yer aşağı yukarı belli, yerlerini biliyoruz. 10-11 işçi, yangının devam ettiği bölgede. Çok büyük yangın değil. Güvenli şekilde oraya girmek için yangının ve karbonmonoksit gazının bertaraf edilmesi gerekiyor. Bazı bölgelerde kısmı göçükler var. 4-5 işçimizin de göçüklerin olduğu bölgede olduğunu değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim