Ramazan Bayramına sayılı günler kala dolandırıcıların tatil sitelerini hedef aldı. Otellerin logoları ve isimlerini küçük değişiklikler yaparak kopyalayan dolandırıcılar, oluşturdukları sahte internet sayfaları üzerinden tatil hayali kuranları tuzağına düşürüyor.

SAHTE TATİL SİTELERİNE DİKKAT

Dolandırıcıların otel sayfalarını birebir kopyaladığını belirten Bilişim uzmanı Prof. Dr. Aykut Arıkan, internet sayfalarının adres kısmının kontrol edilmesi gerektiğinin altını çizerek müşterilere dikkat etmesi gerekenlere ilişkin tavsiyelerde bulundu.

MOBİL UYGULAMA KULLANIN

Arama motorunda ilk çıkan siteye tıklama gibi bir refleksin olduğunu ve bunun son derece yanlış olduğunu belirten Arıkan, bir web sitesine göre daha güvenli olduğunu vurgulayarak mobil uygulama üzerinden alışveriş veya rezervasyon yapılmasını tavsiye etti.

PROMOSYON POSTALARINA DİKKATLİ YAKLAŞIN

E-posta üzerinden gelen promosyonlara karşı çok dikkatli yaklaşılması gerektiğini belirten Arıkan, mutlaka internet üzerinden yapılan rezervasyonların telefonla aranıp teyit edilmesi gerektiğini söyledi.

KARTINIZI İPTAL ETTİRİN

Dolandırılan kişiler için hukukçular ise dolandırıldığını öğrendikleri andan itibaren ise vatandaşların kredi kartlarını iptal ettirip savcılığa suç duyurusunda bulunması yönünde uyardı.

Editör: TE Bilisim