Habertürk’te Kübra Par’ın canlı yayınına konuk olan ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen canlı yayında depremle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

ERSAN ŞEN’DEN ‘DEPREM BORSASI’ UYARISI

Depremde hayatını kaybedenlerin hesabının sorulacağını ve bütün yetkililerin ve personelin deprem alanlarına sürülmesi gerektiğini belirterek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na seslenen Ersan Şen, “Yıkılmayan binalarda, eğer söylendiği gibi kolon kesme ve mimarı projeye aykırı yapılar varsa bunları tespit edin. Bunların hesabını, kitabını sorun.” dedi.

“DEPREM BORSASI OLUŞTURULURSA İKİ ELİMİZ YAKANIZDA”

“Umarım yarın bir gün FETÖ Borsası gibi ‘deprem borsası’ başlamaz” diyerek yargının bağımsız olması gerektiğini vurgulayan Ersan Şen, deprem bölgesinde FETÖ döneminde olduğu gibi herkesin birbirini ihbar ettiğinin altını çizdiği açıklamasında şunları dile getirdi:

 “Tutuklamalar çıkıyor, kıyamet kopuyor. 3-4 ay böyle devam edecek ama bağımsız, tarafsız dediğiniz yargıya el sürerseniz, el uzatırsanız, aralara girmeye kalkarsanız, o içeri giren insanları; haklıysa girmesin ama haksızsa onun bedelini ödemesinin önüne geçerseniz bu milletin, hayatını kaybedenlerin elleri sizin yakanızdadır. Yataklarınızda rahat uyumayın ve rahat uyumayın. Yargıya müdahale etmeyin. 5-6 ay sonra birileri aralara girmek suretiyle deprem borsası oluşturmaya kalkarsa bizim iki elimiz onların yakasında olacaktır. Yargıya, cumhuriyet savcılarına, hakimlere müdahale etmeyin, siyasileri araya koymayın. Bu iyi çocuktur diyerek onu korumaya, rant elde etmeye kalkışmayın.”

KOLON KESİLDİ İDDİASI

Deprem bölgesinde sıkıntıların hala devam ettiğini ifade eden Ersan Şen, ‘kolon kesildiği’ yönünde iddiaların olduğunu belirterek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na uyarılarda bulundu.

“YIKILMAYAN BİNALAR KONTROL EDİLMELİ”

Yıkılan binalarda kolon kesilip kesilmediğinin tespit edilemeyeceğini altını çizen Şen, yıkılmayan binaların kontrol edilmesi gerektiğine dikkat çektiği açıklamasında, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, bütün personelini örneğin Gaziantep’e sürmesi lazım. Çünkü, yıkılmayan binaların kontrol edilmesi gerekiyor. Yarın yıkıldığı zaman ortada kolon veya hiçbir şey göremeyeceksiniz. Onların mimari statik projelerine bakılacak, gerçekten müteahhit yapmış mı yapmamış mı, yarın bir gün yıkım gerçekleştiğinde, yıkıldığında o yer bunların ispatı çok zor. Çünkü iddianı ispat etmek zorundasın.” dedi.

Editör: TE Bilisim