Siyasette seçim tartışması devam ediyor. Konuyla ilgili Sözcü gazetesine açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin ertelenmesine sıcak bakmadıklarını ifade etti.

''SEÇİMLERİ ERTELEMENİN AKILLA MANTIKLA BAĞDAŞIR YÖNÜ YOK''

Kılıçdaroğlu "Şimdi Anayasa açık ve ortadayken yani açık hüküm varken 'savaş halinde bile seçimlerin ertelenmesine ancak TBMM karar verebilir' derken, ortada savaş yok. Artık 21. yüzyıldayız seçimleri ertelemenin akılla mantıkla bağdaşır yönü yok. Bunun ortaya atılmasının Erdoğan'ın, 'Bana bir yıl daha zaman verin' söyleminden mi kaynaklandığını da doğrusunu isterseniz tam olarak anlamak mümkün değil. Kendisine bu ülke 20 yıl verdi. Artık 20 yıl sonunda ülkenin geldiği hal meydanda." diye konuştu.

BÜLENT ARINÇ: SEÇİM ERTELENMELİ

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem felaketi nedeniyle Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın "Bu şartlarda hukuken ve fiilen mümkün değil, seçim ertelenmeli." çıkışı tartışma yaratmıştı. Arınç ayrıca, seçimlerin sadece savaş nedeniyle ertelenebileceğine ilişkin Anayasa hükmünü de hatırlatarak ''Anayasalar kutsal metinler değildir, değişebilir." demişti. 

Editör: TE Bilisim