Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir özel televizyon programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özellikle göçmen politikasına ve Afganistan'dan gelen mültecilere değinen Erdoğan, "Herkes şunu bilsin ki Türkiye yol geçen hanı değildir. Bütün bunları biz ölçüyoruz, biçiyoruz, adımımızı da ona göre atıyoruz. Yakalanan Afgan düzensiz düzensiz göçmenlerin önemli bölümü yetkili kurumlarımız tarafından tekrar Afganistan'a sınır dışı ediliyor. Taliban'la bazı görüşmelere varıncaya kadar Şu anda ilgili kurumlarımız çalışıyor. Hatta belki ben bile onların lideri durumunda olacak olanı kabul etme durumum olabilir." diyen Erdoğan, sosyal medyaya yansıdığı gibi düzensiz göç akınının söz konusu olmadığını söyledi.

"TOKİ 1 ay içerisinde inşaatlara başlayacak. Hedef, 1 yıl içerisinde bu inşaatları bitirmek"

Erdoğan'ın konuşmasına, ülke genelinde yaşanan yangınlar ve Karadeniz'deki sel felaketiyle devam etti. Yangınların çoğunun kontrol altına alındığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yangınları çıkaranlar arasında ailesinde terör örgütü ile iltisaklı kişiler var. Yürüyen soruşturmalarda gözaltına alınanlar, tutuklanan kişiler var. Coğrafyamızda yangın söndürmede en önemli hava aracı olan helikopterler 2002 yılında 18 adetken 2021 yılında 39'a çıkardık ama bu süreçte bu rakam 60'a yaklaştı. TOKİ 1 ay içerisinde inşaatlara başlayacak. Hedef, 1 yıl içerisinde bu inşaatları bitirmek. Yanan ormanlarımız küllerinden yeniden doğacak. Bu alanlar en verimli şekilde ağaçlandırılacak, yeniden orman olacak." açıklamasını yaptı.

Sel bölgelerindeki vatandaşlara da çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı, "Vatandaşlarıma bir şeyi hatırlatmak istiyorum, zorda kalmadıkça karayollarını tercih etmeyin, çünkü her an heyelan olabilir" açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilisim