Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem 10 ilde hissedilirken, çok sayıda kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Tüm Türkiye depremin yaralarını sarmak için seferber olurken, borsada çimento hisseleri tavan yaptı.

ÇİMENTO HİSSELERİNDE SERT YÜKSELİŞLER

10 ilde hissedilen depremin ardından sabah saatlerinde borsada çimento hisselerinde sert yükselişler gözlendi. Bu tablo karşısında vatandaşlar sosyal medyadan tepki göstererek 'insanlık ölmüş' yorumunu yaptı. 

BORSA İSTANBUL’DAN TEDBİR 

Borsa İstanbul AŞ, Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen deprem nedeniyle pay piyasası alım satım sistemine ilişkin geçici olarak bazı tedbirleri devreye alarak piyasası alım satım sistemine ilişkin duyurusunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı. Alınan tedbirler kapsamında, açığa satış işlemleri yasaklanırken gün içinde açığa satış tuşuna basılmadan yapılan ve aynı gün içinde kapatılan pozisyonların da söz konusu yasak kapsamında olduğu hususunda yatırımcılar ve yatırım kuruluşları bilgilendirileceği ifade edildi. Yatırımcılar tarafından satışa konu edilecek paylar için depo şartı uygulanacak. Mülkiyetinde payı bulunan yatırımcılar, söz konusu kıymetlerin satışını sadece ilgili kıymetlerin bulunduğu yatırım kuruluşları üzerinden yapabilecek. Ayrıca, Kurul kararına uyumun kontrol ve takibinde sorumluluk yatırım kuruluşlarında olacak.

8 ŞİRKETİN BORSADAKİ İŞLEMLERİ GEÇİCİ OLARAK KAPATILDI

Deprem bölgesinde bulunan 8 şirketin borsadaki payları geçici olarak işleme kapatıldı. İşte payları geçici olarak kapatılan şirketlet: Sasa Polyester Sanayi AŞ (Pay, vadeli işlem sözleşmeleri ve varantlar), Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri AŞ, Bilici Yatırım Sanayi ve Ticaret AŞ, Sanko Pazarlama İthalat İhracat AŞ, Hateks Hatay Tekstil İşletmeleri AŞ, İskenderun Demir ve Çelik AŞ, Arsan Tekstil Ticaret ve Sanayi AŞ ve Rubenis Tekstil Sanayi Ticaret AŞ.

Editör: TE Bilisim