Marmara Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversite diplomasıyla ilgili iddialarla ilgili bir açıklama yayımlamıştı. Üniversiteden yapılan açıklamada Erdoğan'ın 1974'te Üniversitelerarası Seçme Sınavı sonucuyla okula resmen kayıt yaptığını ve 1981'de mezun olduğunu duyurmuştu.

DİPLOMA KRİZİNE SON NOKTA

Marmara Üniversitesi’nin yaptığı diploma açıklamasının ardından İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasıyla ilgili iddialara belgelerle cevap verdi. Erdoğan’ın üniversite diploması ve mezuniyetine ilişkin belgeleri paylaşan Hürriyet gazetesi, habere kaynak olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun gösterildi.

DİPLOMA NUMARASI 8345

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin 23-24 Mart Dezenformasyon Bülteni'nde yayımlanan belgede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 8345 diploma numarasıyla Marmara Üniversitesi'nden mezun olduğu görülüyor.

MEZUNLAR LİSTESİ

Paylaşılan belgeler arasında 1980-81 dönemi mezunlarının listesi de var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ismi,  o listede de yer alıyor.

ÜNİVERSİTE SINAVI SONUÇ BELGESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1974 yılında 'Üniversitelerarası Seçme Sınavı Sonuç Belgesi' de belgeler arasında yer alıyor.

GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİNE İLİŞKİN YAZIŞMA

1981 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçici mezuniyet belgesine ilişkin Askerlik Şube Başkanlığına gönderilen yazışma da yayımlanan belgeler arasında yer aldı.

ERDOĞAN’IN EL YAZISIYLA YAZILAN DİLEKÇE

Başkanlığın paylaştığı belgeler arasında Erdoğan'ın el yazısıyla dekanlığa yazdığı dilekçe de bulunuyor.

Editör: TE Bilisim