Ekran Haber'in edindiği bilgiye göre olay, Pendik, D-100 Karayolu'nda gece saatlerinde yaşandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına şehir içi hizmetlerde Erhan Y. isimli sürücü tarafından kullanılan 41 J 4293 plakalı özel halk otobüsü aynı yönde giden araçlara henüz bilinmeyen bir nedenle çarptıktan sonra trafikte seyre devam etti. Çarpmanın etkisiyle araçları zarar gören sürücüler bir yandan kaçan otobüsü takip ederken bir yandan da durumu polise ihbar etti. İhbar üzerine trafik polisleri, durdurmak için otobüsü takibe aldı. Polislerin ‘dur’ ihtarına uymayan sürücü 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne kadar trafikte seyre devam etti.

İKİNCİ İHTARDA DA DURMADI KAÇTI

D-100 Karayolu Okmeydanı mevkiinde özel halk otobüsünün önü kesildi. Ekipler, şoföre tekrar ‘dur’ ihtarında bulundu ancak sürücü Erhan Y., bu ihtara da uymayarak önündeki araçlara çarpıp kaçmaya devam etti. Sürücü ihtarlara uymayınca polisler, sürücünün durması için havaya ‘uyarı ateşi’ yaptı.

POLİS ARACINA ÇARPARAK DURDU

Polisin ihtarlarına aldırış etmeyip yoldaki araçlara çarparak trafiği tehlikeye atan sürücü, D-100 Karayolu'ndan ayrılıp Bahçelievler istikametine yöneldi. Polis ekipleri, Bahçelievler Fetih Caddesi'ne giriş yaptığı sırada otobüsün önünü kesti. Özel halk otobüsü polis aracına çarparak durdu.

ALKOLLÜ ÇIKTI

Ekipler, sürücüye yakalayarak etkisiz hale getirmek için harekete geçti. Ancak, şahıs otobüsün kapılarını açmayarak polise direndi. Şoför, polislerin kapıları açması yönündeki uyarılarına uymayınca ekipler, ön camını kırarak otobüse girdi. Aşırı alkollü olduğu anlaşılan şahıs, direnip fiziki saldırıya kalkışınca polis ekipleri zor kullanarak şahsı etkisiz hale getirerek kontrol altına aldı. Alkollü çıkan sürücü, olay yerine gelen ekipler tarafından sağlık raporu alınması için hastaneye sevk edilirken yapılan incelemelerin ardından özel halk otobüsü de polis otoparkına çekildi.

ALKOLLÜ SÜRÜCÜ TUTUKLANDI

Sürücü Erhan Y. hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması için Kocasinan Şehit Mehmet Aydın Polis Merkezi Amirliğine teslim edilirken otobüsteki şoförü yakalayan polis ekipleri, konu ile ilgili olarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığında nöbetçi olan savcıyı arayarak durumu izah etti. Yapılan izahatın ardından nöbetçi savcının talimatıyla sürücü Erhan Y.,  gözaltına alındı.  Gözaltına alınan alkollü sürücü Erhan Y., çıkarıldığı mahkeme tarafından ‘görevli memura mukavemet’ , ‘mala zarar verme’ ve ‘trafik güvenliğini tehlikeye sokma’ suçlarından tutuklandı.

Editör: TE Bilisim