Ekran Haber'in edindiği bilgiye göre; Gaziantep’te son 2 haftada göçmen kaçakçılığı ve ticaretini engellemeye yönelik jandarma tarafından 3 operasyon düzenlendi. Göçmen kaçakçılarına göz açtırmayan ekipler, 59 düzensiz göçmeni ve göçmenleri yasa dışı yollarla yurda sokmaya çalışan 7 göçmen kaçakçısını yakalayarak gözaltına aldı.

JANDARMA KAÇAK GÖÇE GÖZ AÇTIRMIYOR

“Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti”nin önlenmesine yönelik Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı tarafından adli makamların koordinesiyle hudut birlikleri ve komando destekli özel timler ile düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı ile etkin mücadele edilebilmesi amacıyla çalışmalar yapıldı.


59 GÖÇMEN, 7 ORGANİZATÖR YAKALANDI

Yapılan çalışmalar kapsamında ekipler 3 göçmen kaçakçılığı olayına müdahale etti. Göçmenleri yasa dışı yollarla yurda sokmaya çalışan 7 organizatör ile kaçak göçmenler ekipler tarafından yakalandı.



5 GÖÇMEN KAÇAKÇISI TUTUKLANDI

Gözaltına alınan 7 organizatörden 5’i sevk edildikleri adliyede mahkemede tutuklanarak cezaevinde gönderildi. Yakalanan 59 kaçak göçmen ise sınır dışı edildi.

OPERASYONDA ELE GEÇİRİLENLER

Güvenlik güçleri suç ve suç örgütlerine yönelik çalışmalara aralıksız devam edileceğini belirtti.


Ayrıca kaçak göçle mücadele çalışmalarında 3 araç, 1 adet Kaleşnikov Piyade Tüfeği, 2 adet şarjör ve 58 adet 7.62 mm fişeğe el konuldu.

Editör: TE Bilisim